Amb el repunt de casos positius per coronavirus a Catalunya, el Departament de Salut ha reinstaurat el protocol per demanar la baixa que ja va estar en marxa quan creixia el nombre de casos: el treballador afectat que presenti símptomes compatibles amb la covid podrà sol·licitar la baixa laboral i rebre l’alta 5 dies després de manera automàtica.

Els empleats afectats no hauran de visitar el metge: només hauran de registrar la baixa a través de l’aplicació La Meva Salut o accedint a la web citasalut.gencat.cat. Salut va anunciar que la baixa automàtica estarà en vigor el juliol i l’agost i que només es podrà demanar en una ocasió, ja que en aquest període tan breu resulta molt difícil tornar a donar positiu de covid.

Durant els dies en què estigui de baixa, el treballador cobrarà un percentatge del 75% del seu sou des del primer dia de baixa, i no des del quart, com sol ser habitual, ja que està definida com a accident laboral a efectes del cobrament de la prestació.

Salut declara 124 ingressats menys per covid i un crític menys

Salut ha declarat 124 ingressats menys per covid-19, el que suposa un total de 2.015 hospitalitzats. Aquestes són dades referents al període entre el 4 i el 10 de juliol. Hi ha una persona menys en estat crític, amb un global de 50, i 67 morts declarats la darrera setmana (64 majors de 60 anys). El nombre de defuncions de la setmana anterior, la del 27 de juny al 3 de juliol, ja puja a 123. La nova web, però, no proporciona l’acumulat de defuncions ni tampoc de casos. Pel que fa als positius diagnosticats per l’Atenció Primària, se n’informa de 34.447 més en una setmana, el que suposa 6.081 més que en el període anterior. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants arriba als 429.