La Reserva Federal dels Estats Units ha decidit aquest dimecres apujar un 0,75% el preu del diner, que se situa, ara, en una forquilla d'entre el 2,25 i el 2,5%, segons ha anunciat l'entitat monetària a través del seu web. D'aquesta manera, el consell de govern de la Fed executa el quart augment de tipus en el que va d'any en l'intent de contenir una inflació que està a nivells de fa 40 anys, després del 0,25% del març passat -en el que va suposar un canvi de tendència després de quatre anys i la fi de l'anomenat diner gratuït-, el 0,50% del maig i el 0,75% del juny. La Fed afirma que els indicadors recents de despesa i producció "s'han suavitzat", per bé que la creació d'ocupació ha estat "robusta" i la taxa d'atur es manté "baixa".

L'entitat admet que la inflació "es manté elevada", reflectint els balanços de l'oferta i la demanda relatius a la pandèmia, els preus més alts de l'energia i el menjar i les pressions dels preus de l'estranger.

La Fed també subratlla que la guerra de Rússia a Ucraïna està causant dificultats "tremendes" des del punt de vista humà i econòmic, i que alhora crea una pressió més forta sobre la inflació i afecta l'activitat econòmica global.