El Consell Intertèxtil Espanyol (CIE) demana al Govern central més ajudes davant l’encariment dels preus de l’energia, i alerta que part de les empreses del sector no podran sostenir els negocis amb les condicions actuals. «Es preveu una tardor tremendament complicada per a la indústria tèxtil. Les nostres empreses s’ofeguen i, en alguns casos, ja es comencen a plantejar ERO i, fins i tot, tancaments per impossibilitat de fer front a la situació», ha declarat a través d’un comunicat el president del CIE, Manuel Díaz.

Segons l’organització empresarial, l’escalada de preus de l’energia està tenint un impacte especial i intens en el compte de resultats d’aquest sector. Els preus del gas s’han multiplicat per cinc en un any i l’electricitat per dos, segons els càlculs del CIE. Els patrons reclamen al Govern central més ajudes directes per a les empreses, ja que consideren que les habilitades per a la indústria intensiva en consum de gas resulten del «tot insuficients».

Responsables del CIE consideren que les xifres d’ocupació i aportació al PIB del sector cauran en picat i que l’Administració «ha d’agafar les regnes davant aquesta situació excepcional que està posant en perill la nostra indústria».