L’índex compost d’indicadors líders (CLI), que serveix a l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) de «termòmetre econòmic» per detectar canvis de tendència, suggereix una pèrdua d’impuls del creixement d’Espanya, en la mateixa línia que el deteriorament observat a la majoria de les principals economies avançades.

«Llastats per una inflació històricament alta, la baixa confiança del consumidor i la caiguda dels preus de les accions, els CLI es mantenen per sota de la tendència i continuen anticipant una pèrdua d’impuls de creixement a la majoria de les grans economies de l’OCDE», va explicar el think tank de les economies més desenvolupades.

En concret, la dada per a Espanya s’ha situat en 98,83 punts el mes de juliol, davant dels 99,11 del mes anterior i 2,18 punts per sota del nivell registrat fa un any.

En el cas de l’OCDE, el CLI s’ha situat en 99,2 punts, davant els 99,4 del juny, cosa que apunta a una pèrdua de l’impuls de creixement, fet que també és aplicable per al Canadà, el Regne Unit i els Estats Units, així com per al conjunt de la zona de l’euro, incloent-hi França, Alemanya i Itàlia.

Al Japó, per contra, el CLI continua apuntant a un creixement estable, al voltant de la tendència. Així mateix, fora de l’OCDE, el CLI mostra signes d’estabilització de l’economia de la Xina, mentre que per a l’Índia continua apuntant a un creixement estable, i en el cas del Brasil suggereix una desacceleració del creixement.