Facua ha detectat diferències de fins al 291% en el preu del quilowatt hora (kWh) del gas natural al mercat lliure enfront de la Tarifa d’Últim Recurs (TUR), establerta pel Govern.

Segons l’estudi de l’organització de consumidors , Iberdrola i Repsol són les companyies amb les ofertes més cares, de manera que un usuari amb un consum de 9.600 quilowatts hora (kWh) a l’any (800 al mes) paga amb la primera una factura mensual de 251,10 euros.

Això és aproximadament quatre vegades més que els 67,76 euros de la mateixa factura si tingués la tarifa regulada corresponent a les llars amb consums d’entre 5.000 i 15.000 kWh a l’any.

L’anàlisi recull les ofertes d’Endesa, Naturgy, Iberdrola, Repsol, CHC Energia i TotalEnergies, analitzades el 8 d’agost, i les compara amb les Tarifes d’Últim Recurs vigents des de l’1 de juliol. Facua ha fet la comparativa prenent com a referència els dos primers perfils, partint d’un usuari que consumeixi 400 kWh o 800 kWh mensuals, i aconsella contractar les TUR.

Per a això cal acudir a una de les quatre comercialitzadores de referència o d’últim recurs, que pertanyen als mateixos grups empresarials que les grans companyies del mercat lliure.

Amb la TUR, un usuari que consumeix 400 kWh mensuals paga actualment 35,92 euros al mes, mentre que en el mercat lliure del gas la seva factura pot arribar a disparar-se fins als 121,65 euros, un 239% més, en el cas que tingui contractada l’actual oferta d’Iberdrola.