L’euríbor, l’índex al qual hi ha referenciades la majoria d’hipoteques a tipus variable a Espanya, es va disparar ahir a l’1,344%, cosa que suposa el seu nivell diari més elevat des de l’abril de l’any 2012, i així anticipa la pròxima pujada de tipus d’interès que pot fer el Banc Central Europeu (BCE) podria aplicar en la seva reunió d’aquest setembre.

El mercat està descomptant ara una nova pujada de tipus de 50 punts bàsics per part del Banc Central Europeu, davant la persistència de l’elevada inflació, que al juliol va arribar a un màxim històric del 8,9% per al conjunt de l’eurozona.

Es tractaria de la segona pujada de 50 punts bàsics, després que el BCE sorprengués amb un primer augment de 0,5% en la seva reunió del passat juliol.

D’aquesta manera, el tipus d’interès per a les seves operacions de finançament va passar a situar-se en el 0,50%, mentre que la taxa de dipòsit va arribar al 0% i la de facilitat de préstec, al 0,75%.

Amb aquesta pujada diària de l’euríbor, l’índex registra una mitjana mensual provisional de l’1,125%, quan falten sis sessions per tancar l’agost. En cas d’acabar així, seria el seu nivell més elevat des del juny de 2012, quan es va situar en l’1,219%.

La pujada d’ahir dona continuïtat a la pujada que l’índex va experimentar la setmana passada i que el va portar a marcar un nivell d’1,118%.