La inflació a l'Estat va caure quatre dècimes a l'agost i la variació anual es va situar en el 10,4%, segons l'IPC avançat elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En cas de confirmar-se aquesta dada, que serà definitiva el pròxim 13 de setembre, suposarà una taxa lleugerament inferior al 10,8% del juliol. Aquesta evolució s'explica pel descens dels preus dels carburants, que a l'agost de l'any passat van pujar, i en menor mesura, a la caiguda dels combustibles líquids, superior al registrat el 2021. En canvi, ha destacat l'augment dels preus, entre d'altres, de l'electricitat, l'alimentació, la restauració i els paquets turístics.

Pel que fa la inflació subjacent, que no té en compte els aliments no elaborats ni els productes energètics, va pujar tres dècimes, fins al 6,4%. Si aquesta dada també es confirma, seria la més alta des del gener des del 1993.

D'altra banda, els preus de consum van registrar a l'agost una taxa mensual del 0,1% a l'agost en comparació al juliol. Per últim, l'IPC Harmonitzat del mes d'agost es va situar en el 10,3%, quatre dècimes per sota el mes anterior.