L’Ibex 35 ha obert la sessió d’aquest dilluns amb una caiguda de l’1,55%, cosa que ha portat el selectiu a situar-se en els 7.809,48 enters a les 9.01 hores, en una setmana en què els inversors estaran pendents de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) aquest dijous.

A més d’aquesta cita hi haurà altres referències destacades, com els PMI de serveis, PIB del tercer trimestre a Alemanya i dades sobre la balança comercial als EUA i la Xina. Així mateix, el mercat americà es mantindrà tancat dilluns amb motiu del Dia del Treball.

D’aquesta manera, després de tancar divendres amb una pujada de l’1,62%, el selectiu madrileny obria en vermell, aferrat a la cota psicològica dels 7.800 punts, després de conèixer-se, a més, que el subministrament a través del gasoducte ‘Nord Stream 1’, clau per a l’arribada de gas al centre d’Europa, es mantindrà interromput fins a nou avís, segons Gazprom, per una sèrie de problemes tècnics que impossibiliten la seva reobertura.

El gegant gasista rus ja havia paralitzat temporalment el subministrament per raons de manteniment i, divendres passat, va explicar que s’havien detectat nous problemes a l’única turbina que encara funcionava.

En els primers compassos de la sessió d’aquest dilluns, les caigudes més acusades se les anotaven BBVA (-3,18%), Santander (-3,01%), ArcelorMittal (-2,88%), Bankinter (-2,61%), Inditex (-2,51%), IAG (-2,47%), Indra (-2,3%) i Ferrovial (-2,15%).

Frankfurt encapçala les caigudes a Europa

La resta de borses europees obrien amb descensos del 2,76% en el cas de Frankfurt, de l’1,93% per a París i del 0,71% per a Londres.

Així mateix, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, se situava en un preu de 95 dòlars, amb un ascens del 2,57%, mentre que la Texas es col·locava en els 88 dòlars, després d’avançar un 2,19%. Finalment, la cotització de l’euro davant el dòlar es col·locava a 0,9900 ‘bitllets verds’, mentre que la prima de risc se situava en 117 punts bàsics i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es col·locava en el 2,734%.