Els accionistes de BBVA rebran l’11 d’octubre un dividend en efectiu a compte de l’exercici 2022 per un import brut de 12 cèntims d’euro per acció, un 50% més que els 8 cèntims que es van pagar a l’octubre del 2021. Els bons resultats de l’entitat en el primer semestre de l’any avalen la decisió.

El novembre del 2021, BBVA va millorar la seva política de remuneració a l’accionista ja que va elevar el payout fins al 40%-50% del benefici, des de la forquilla anterior del 35%-40%. La implementació d’aquesta política es fa per mitjà de dos pagaments en efectiu (un a compte i un de complementari), que podran combinar-se amb recompres d’accions. La millora en els dividends té lloc després que el Banc Central Europeu (BCE) va suprimir les limitacions imposades al repartiment de dividends a conseqüència de l’esclat de la pandèmia.

El BBVA fa el pas després que Banc Santander també va anunciar aquesta setmana el pagament de dividend el 2 de novembre i una nova recompra d’accions.

L’entitat va informar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que abonarà als seus accionistes un dividend de 0,0583 euros bruts per acció al novembre.