L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), a través de l’ACEB Suma, i el Consell Comarcal, han arrancat el projecte formatiu Empren+, que pretén empoderar les dones empresàries i que aspiren a ocupar un lloc directiu en una organització. La iniciativa es va presentar ahir en l’acte anual de la comissió d’empresàries i directives de l’ACEB celebrat al convent de Sant Francesc.

La consellera comarcal d’Igualtat, Anna Maria Serra, va destacar que es vol «donar un impuls a aquelles dones que tenim a la comarca, i encoratjar-se a seguir liderant i empoderar-les perquè puguin fer un camí a nivell professional i individual amb la projecció de directives».

La primera edició del projecte constarà de tres sessions matinals impartides per dones amb molta experiència: Elena Trilla, Irene Serra i Teresa Baró. Seran els dijous 17 i 24 de novembre i 1 de desembre, a les instal·lacions de l’ACEB. Les inscripcions es podran formalitzar també a la seu de l’associació a partir d’aquest mes d’octubre. Aquest itinerari formatiu es podrà fer complet o bé en sessions individuals i tindrà un cost de matrícula pels participants.

L’objectiu d’aquestes sessions serà buscar la reflexió sobre com s’exerceix la capacitat d’influència, de comunicació i de lideratge en una societat amb pocs referents femenins. És per això, que es va considerar necessari crear un espai de reflexió i de creixement acadèmic.

Els impulsors del projecte creuen que cal encoratjar a les dones perquè siguin més presents en aquests espais de direcció i promoure que hi ha altres models de lideratge que fugen dels estereotips més masculinitzats. Una de les voluntats és que els continguts tinguin una doble aplicabilitat: a nivell professional i personal.

En l’acte, hi havia alcaldes de diferents municipis i representants de diferents partits polítics comarcals. A més, s’ha de destacar la gran presència de dones interessades en el projecte, que ahir eren majoritàries.