La companyia energètica Holaluz ha anunciat aquest dilluns que abandona la comercialització de gas i que se centrarà en el negoci d'electricitat, i ha argumentat que ha pres aquesta decisió per beneficiar els clients.

La cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz, Carlota Pi, ha assegurat que aquesta activitat "generava beneficis". "No tanquem l'activitat perquè perdem diners. Ho fem perquè és millor per als nostres clients", ha sentenciat.

Ha precisat que actualment Holaluz tenia 70.000 contractes de gas -aquests clients també tenen contracte de llum- i que ara seran derivats a la tarifa regulada, que "és molt més barata que el mercat lliure", ha afegit.

En concret, Pi ha assegurat que la fi de la comercialització de gas generarà un impacte negatiu a l'Ebitda (benefici brut d'explotació) d'uns 3,9 milions d'euros, és a dir, que Holaluz deixarà de generar aquesta quantitat pel tancament de l'activitat, ha aclarit.

En un comunicat, Holaluz ha assegurat que el 2023 l'impacte del tancament d'aquesta activitat generaria un impacte negatiu de 6 milions respecte als objectius financers que la companyia va divulgar l'abril del 2022.

"L'activitat de gas era contribuïdora neta a l'Ebitda", ha assegurat Pi, que ha explicat que Holaluz no tindrà cap mena de penalització amb terceres companyies per deixar de subministrar gas als seus clients.

Holaluz ha explicat que comercialitzava gas des del novembre del 2015, però la companyia assegura que ja des de llavors tenia "la ferma convicció de tancar aquesta línia de negoci així que hi hagués una alternativa sostenible clara".

"La situació extraordinària al mercat, i la dificultat d'oferir una proposta sostenible als clients, no ha fet més que accelerar la decisió", argumenta Holaluz en aquest comunicat.

"Amb l'ambició de posar el client al centre i en l'actual context sense precedents de preus del gas, la companyia ha pres la determinació de derivar-los a la tarifa regulada, el preu de la qual està fixat per l'Estat. Això els permetrà continuar cobrint les seves necessitats en les millors condicions existents", argumenta la companyia.

D'altra banda, Holaluz presentarà els seus comptes fins al 30 de juny el 20 d'octubre que ve, quan farà públic també el seu pla estratègic per als propers anys, ha assegurat la cofundadora d'Holaluz.