El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, s’ha reunit aquest dimecres amb el comitè consultiu d’accionistes de l’entitat i li ha transmès els reptes a què s’enfronta el sector financer: mantenir una rendibilitat per sobre del cost de capital, adequar-se als canvis d’hàbits dels clients, la gestió del talent i transmetre de manera «més eficaç a la societat el decisiu paper que té el sector bancari per al benestar dels ciutadans».

El banquer basc ha defensat que la seva entitat encara aquests reptes «des d’un punt de partida privilegiat». Després del procés d’integració de Bankia, ha mantingut, CaixaBank encara ara la «part més bonica i prometedora» de la fusió, que és la de la transformació. En aquest sentit, ha remarcat que l’objectiu de l’entitat és «liderar el procés de transformació del sector financer» amb un model «molt inclusiu, molt pròxim a les famílies i a les empreses, així com a la societat».

Goirigolzarri ha apuntat que «el banc encara té molta feina, però el punt de partida és excel·lent», gràcies al fet que compta amb «una gran escala, amb un model de distribució únic, amb un balanç molt sanejat i amb una estratègia molt definida. I, sobretot, amb un equip compromès, professional i amb l’únic objectiu de ser molt a prop dels nostres clients i de la societat».

Així mateix, ha volgut agrair als membres del comitè consultiu el «compromís i la tasca» que fan perquè el banc continuï millorant la seva relació amb els seus més de 635.000 accionistes minoristes, que representen. A aquest comitè, format per 12 membres, s’hi han incorporat Dhiraj Chhabria (illes Canàries), Blanca Guinea (Catalunya), María José Ballarín (Navarra), Luis Collado i Juan Ignacio Lema (Comunitat de Madrid).