CCOO i Ryanair han signat aquest dilluns un acord sobre les condicions salarials dels tripulants de cabina, que porten en vaga des del mes de juny reclamant millores laborals convocats pels sindicats Sepla i USO. Entre les millores que inclou l'acord hi ha, segons Comissions, increment de sous, més salari fix garantit i una programació fixa de cinc dies de feina i tres de descans. "Tant CCOO com Ryanair s'han compromès a negociar un conveni col·lectiu complet abans de l'octubre del 2023", ha afegit el sindicat en una nota de premsa. Tanmateix, USO ha criticat l'anunci i ha afirmat que Comissions no té potestat per representar els interessos dels treballadors de l'empresa irlandesa.

"Considerem que l'acostament entre CCOO i Ryanair és un gran pas gràcies al qual podrem aconseguir un futur conveni col·lectiu en el qual es facin efectives totes les mesures necessàries per aconseguir l'estabilitat de les condicions laborals d'aquest col·lectiu", ha destacat el secretari general del Sector Aeri i Serveis Turístics de CCOO, Jon Herrera. Per la seva part, el director de Persones de Ryanair, Darrell Hughes, ha elogiat CCOO i ha promès "estabilitat i millores contínues durant els tres anys vinents".

Des d'USO s'ha criticat amb duresa l'acord afirmant que CCOO "no pot negociar un conveni perquè no són representants dels treballadors a l'empresa". "Els treballadors escullen amb qui es negocia, no l'empresa", ha destacat el sindicat abans d'afirmar que Ryanair busca "netejar la seva imatge" mentre hi ha tripulants "forçats a treballar en els seus dies de descans".

"La realitat és que els treballadors de Ryanair són esclaus laborals i viuen a la misèria mentre ells firmen acords sota taula que no existeixen i sense cap representant sindical de l'empresa present en aquestes reunions", ha resumit USO en una nota de premsa.