El Govern ha aprovat aquest dimecres en el Consell Executiu la creació de la Secretaria de Polítiques Digitals, que formarà part del Departament d'Empresa i Treball. La nova secretaria té per objectiu impulsar el desplegament i la integració de les noves tecnologies; planificar, gestionar, ordenar, inspeccionar i aplicar sancions en l'àmbit digital i coordinar les actuacions derivades de les polítiques digitals. Al seu torn, la secretaria incorporarà la Direcció General de Societat Digital i la Subdirecció General de Suport a la Gestió. Fins a la sortida de Junts del Govern aquestes competències formaven part del Departament de Polítiques Digitals i Territori, encapçalat per Jordi Puigneró.

Amb tot, el Departament que encapçala Roger Torrent queda reestructurat en quatre secretaries: la Secretaria General, la Secretaria d'Empresa i Competitivitat, la Secretaria de Treball i la Secretaria de Polítiques Digitals.

Pel que fa a la Secretaria General, incorporarà a la seva estructura l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO).

En relació amb la Secretaria d'Empresa i Competitivitat, suma les competències relacionades amb els programes estratègics de recerca i innovació referents a les tecnologies digitals. En concret, la Direcció General d'Innovació i Emprenedoria passarà a denominar-se Direcció General d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria. Sota aquesta direcció també hi haurà adscrit l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.