La CGT Catalunya celebrarà a Sallent el seu XIIè Congrés del 27 al 29 de gener

«En un puny l’acció, en l’altre l’organització, la força de la classe treballadora» serà el lema de la trobada

Cartell del congrés sallentí

Cartell del congrés sallentí / CGT

Redacció

Els propers 27, 28 i 29 de gener del 2023 se celebrarà a Sallent el XIIè Congrés de la CGT Catalunya, amb el lema «En un puny l’acció, en l’altre l’organització, la força de la classe treballadora». Un Congrés que arriba en un moment de creixement del sindicat llibertari, consolidat com el tercer sindicat de Catalunya en nombre d’afiliats i afiliades, i el primer en convocatòries de mobilitzacions i vagues, com puntualitza la mateixa organització. L’espai municipal de la Fàbrica Vella acollirà l’esdeveniment i la Federació Local de Sallent s’encarregarà de ser l’amfitriona d’aquest nou congrés que haurà de decidir el futur i la perspectiva que marcarà el sindicat en els pròxims 4 anys.

Actualment, la Federació Local de Sallent té dos sindicats, el de mineria i el d’activitats diverses i compta amb 175 afiliades. «És un espai intergeneracional, hereu de la llarga trajectòria de l’anarcosindicalisme de la comarca del Bages i en especial de la població de Sallent», apunta la CGT, que recorda que «el moviment obrer dins del sector de la minera pren força a Sallent i protagonitzà molts episodis de revoltes i lluites obreres: el suport a l’alçament del comunisme llibertari de l’Alt Llobregat del 32, les col·lectivitzacions dels 36, el suport al maquis, les vagues mineres dels setanta...» 

La Federació Local de la CGT de Sallent va adquirir fa poc més d’un any un nou local, situat a la plaça Anselm Clavé, que està obert tres cops per setmana. A més de la seva tasca sindical, recorda la CGT, «la Federació Local contribueix a la recuperació de la memòria històrica de la comarca, genera sinergies amb altres lluites de transformació social i forma part del moviment popular de Sallent agrupat dins l’Ateneu Rocaus».

Entre els reptes que debatrà el sindicat a Sallent figuren les propostes d’acció sindical en els sectors més precaris com les plataformes multiservei, les empreses subrogades, externalitzades, subcontractades i les treballadores migrants; i les propostes de lluita sindical i antipatriarcal.