La plataforma sueca Spotify acomiadarà 600 persones

Afectat per les turbulències en la indústria, el gegant de la música a la carta reduirà un 6% la seva plantilla

El logo de la plataforma sueca de música a la carta

El logo de la plataforma sueca de música a la carta / Arxiu/Fabian Sommer/dpa

Carles Planas Bou

No hi ha setmana sense que un gegant de la indústria tecnològica anunciï acomiadaments. Aquest dilluns ha estat el torn de Spotify. La plataforma sueca de música a la carta ha anunciat que planeja retallar el 6% de la seva plantilla, cosa que afectaria uns 600 empleats.

La companyia fundada per l’emprenedor Daniel Ek ha informat que també portarà a terme una reorganització que ha forçat la dimissió de qui fins ara era la seva directora de continguts i publicitat, Dawn Ostroff. L’anunci ha fet que les accions de Spotify pugin el 3,5%, segons informa Reuters.

El gegant de l’‘streaming’ musical ha explicat que destinarà entre 35 i 45 milions d’euros a efectuar aquests acomiadaments. A finals de setembre, la companyia tenia uns 9.800 empleats a temps complet.

Turbulències al sector

Tot i que la seva retallada de llocs de treball és inferior al d’altres pesos pesants del sector, Spotify ha optat per estrènyer-se el cinturó després de veure com el seu negoci s’ha vist afectat per la reducció en la inversió dels anunciants. Aquesta caiguda de la publicitat respon a la creixent inflació i a la pujada dels tipus d’interès, derivades d’un 2022 marcat per la guerra entre Rússia i Ucraïna.

Aquestes turbulències macroeconòmiques són les mateixes que han portat les grans companyies tecnològiques a efectuar grans acomiadaments. Amazon ha iniciat una retallada que afectarà més de 18.000 persones; Google, 12.000, Meta, propietària de Facebook i Instagram, 11.000; Microsoft, 10.000; i el Twitter d’Elon Musk, més de 6.000.