El preu dels carburants han tornat a frenar-se aquesta setmana i s'ha situat en 1,629 euros el litre en el cas del dièsel, per sota de la gasolina que s'ha reduït fins als 1,634 euros. Aquests preus suposen un descens d'un 2,9% i d'un 1,31%, respectivament, segons el Butlletí Petrolier de la Unió Europea publicat aquest dijous. Segons el registre de preus del Ministeri d'Energia, a Manresa, omplir avui el dipòsit de gasolina té un preu d'1,476 euros a l'estació de servei més barata, l'estació de servei BonArea del carrer Sallent, i d'1,821 euros a la més cara, la BP Bufalvent del carrer Edison.

Les 3 benzineres amb el litre de gasolina més barat avui:

  1. BonArea del carrer Sallent, 50: 1,476€/ litre.
  2. GM OIL del carrer Sallent, 91: 1,479€ / litre.
  3. ESCLATOIL de la carretera de Vic, cantonada amb carrer Castellgalí: 1,519€ / litre.

D'altra banda, el litre de dièsel a les estacions de servei manresanes té un preu que oscil·la entre els 1,476 euros (a la més barata, el BonArea del carrer Sallent) i 1,589 euros (a la més cara, la REPSOL de la carretera de Vic).

Les 3 benzineres amb el litre de dièsel més barat avui:

  1. BONAREA del carrer Sallent, 50: 1,436€ / litre.
  2. GM OIL del carrer Sallent, 91: 1,439€/ litre.
  3. ESCLATOIL a la carretera de Vic: 1,479€/ litre.

Dues setmanes a la baixa

D'aquesta manera, tots dos carburants encadenen dues setmanes seguides de descensos després de l'escalada dels primers dies de l'any, coincidint amb la retirada de la bonificació de 20 cèntims al litre. El preu del gasoil no s'havia situat per sota del de la gasolina des de l'agost i ha marcat el nivell més baix des de l'abril.

Aquesta moderació coincideix, precisament, amb la segona actualització del Butlletí Petrolier de la UE des de l'entrada en vigor de les sancions a la importació de dièsel de Rússia el 5 de febrer.