La fundació Ampans rep una distinció als premis Empresa de l’Any d'‘El Periódico’

Els guardons van coronar el grup Puig com la companyia estrella de l'any

Redacció

El Periódico, del mateix grup editorial que Regió7, ha distingit la fundació Ampans com l'Empresa Més Inclusiva del 2022 durant els premis Empresa de l'Any que van celebrar-se aquest dilluns. Es tracta d'uns guardons que han congregat una gran part del teixit català, així com diverses personalitats del sector públic, i que han coronat el grup familiar Puig com la companyia estrella de l'any.

Els premis han distingit així mateix quatre companyies catalanes més per la seva labor en tot el que es demanda avui al teixit productiu: com a Empresa Familiar de l'any, Catalana Occidente, fundada pel vilomarenc Jesús Serra Santamans; la productora de vi Família Torres com a Empresa +Sostenible; el grup alimentari propietat de Gallina Blanca i Affinity, Agrolimen, com a Empresa +Internacional, i l'empresa que desenvolupa solucions per tractar malalties neurològiques amb grafè Inbrain, com a Empresa +Innovadora. Aquests reconeixements, lliurats en mà per responsables de Naturgy, Cellnex, El Corte Inglés, el Port de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca, com a patrocinadors també de la gala, com Copisa, suposen, a més, la renovació de les categories en les quals s'havia estructurat el premi en els últims anys. En l'esdeveniment també hi col·laboraven la Cambra de Comerç de Barcelona i Gramona.

Els guardons es van saldar amb l'assistència d'unes 300 persones a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, i es va aprofitar per presentar formalment el nou suplement d'informació econòmica ACTIUS (amb missatge d'un dels vicepresidents de la Comissió Europea, Margaritis Schinás, inclòs) i va tenir la participació de la ministra de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya, Diana Morant; de la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugenia Gay; del president Pere Aragonès, del conseller d'Empresa, Roger Torrent; i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

“Els premis que avui ens reuneixen són exponents de la creativitat, la imatge, l'embranzida i l'esperit de superació que caracteritza els empresaris catalans”, va afirmar el conseller delegat de Prensa Ibérica, Aitor Moll, que es va referir a l'esdeveniment com una trobada clau per prendre el pols de la situació de l'economia catalana i de les seves empreses.

La gala, que es va celebrar aquest dilluns a la nit, "és un tribut a les empreses per la seva contribució decisiva durant aquests temps de guerra, que ens ha portat el terrible virus de la inflació i que ha posat a prova, una vegada més, la resistència i la cohesió de les nostres societats”, va dir el director d'El Periódico, Albert Sáez, en el seu discurs. “Les empreses, malgrat el perjudici sistemàtic i irresponsable d'alguns populistes que després les buscaran perquè inverteixin i creïn llocs de treball, estan formades per persones (que són propietaris i treballadors), que es reuneixen per progressar i que en aquest segle XXI tenen el repte de fer-ho sense comprometre el planeta”, va sostenir.

De resiliència també en va parlar la ministra Morant: "Estem navegant junts en la incertesa i la nostra capacitat col·lectiva d'innovar i d'adaptar-nos a les novetats tecnològiques pot ser la nostra taula de salvació", va concloure, per un futur millor.