CaixaBank destina 224 milions en finançament a particulars el 2022 a la Catalunya central, el 61% més que el 2021

L’entitat financera ha concedit nous crèdits per valor de 143 milions d’euros per facilitar la compra d’habitatge

Oficina de CaixaBank

Oficina de CaixaBank / Caixabank

Redacció

CaixaBank va destinar l'any passat 224 milions d'euros per finançar les necessitats dels seus clients particulars, segons ha difós l’entitat. Aquesta quantitat, que suposa un creixement del 61% respecte a l'any anterior, es pot dividir en dos grans grups: finançament hipotecari, al qual es van dedicar 143 milions, i finançament al consum, amb 81 milions d'euros prestats.

L’entitat va formalitzar durant el 2022 préstecs hipotecaris per valor de més de 143 milions d'euros, 63 milions més respecte al mateix període de l’any anterior, que suposa un creixement del 79%. En total, afegeix CaixaBank, la Catalunya central es van formalitzar 1.106 hipoteques en clients particulars.

Destaca també l’evolució del crèdit al consum, que durant el 2022 ha crescut 21 milions d’euros a la Catalunya central (s’han formalitzat noves operacions per valor de 81 milions d’euros), el que representa un augment del 36% respecte al mateix període de l’any anterior.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Josep M. González, ha subratllat el “compromís de CaixaBank de mantenir-se a prop dels seus clients, confiant-hi i ajudant-los a fer realitat els seus projectes”. A més, González ha destacat “la resiliència que ha presentat l’economia de la Catalunya Central durant el 2022 davant l’impacte de la crisi energètica, així com la bona evolució del mercat laboral i turístic a les comarques del Bages, Berguedà i Osona”.