El Mobile World Congress supera les expectatives i tanca portes amb 88.500 visitants

"El MWC ha tornat en plena forma", assegura Hoffman

Cua de gent per provar productes al Mobile World Congress

Cua de gent per provar productes al Mobile World Congress / ACN

ACN

El Mobile World Congress 2023 ha superat totes les expectatives de l'organització i tanca portes aquest dijous amb més de 88.500 visitants, segons ha confirmat la GSMA en un comunicat. "El MWC ha tornat en plena forma", ha assegurat el CEO de la GSMA, John Hoffman. La fira ha acollit congressistes de 202 països, 2.400 expositors i més d'un miler de ponents i líders empresarials. "Estem eufòrics", ha assegurat la directora de màrqueting de la GSMA, Lara Dewar. Arran de l'èxit dels quatre dies de certamen a Fira de Barcelona, la GSMA també preveu recalcular a l'alça l'impacte econòmic del congrés, que superarà els 350 milions d'euros.

Segons les dades de la GSMA, dels 88.500 participants a la fira, un 56% provenien de sectors adjacents a l'ecosistema mòbil.

"El nivell d'energia i suport dels socis, negocis i institucions públiques ha excedit les nostres esperances i expectatives", ha afirmat Hoffman, que ha destacat l'ambient de "comunitat, innovació, emoció i generació de negocis que s'ha vist al MWC Barcelona".

De fet, segons el CEO de la GSMA, alguns expositors "anecdòtics" han superat totes les expectatives i fins i tot han fet més negoci que l'any 2019, el millor congrés a Barcelona, previ a la pandèmia.

Les dades de la GSMA indiquen que més de la meitat dels participants a la fira han estat de nivell directiu o superior, i d'aquests, un 21% eren dels anomenats 'categoria C', és a dir, CEOs o alts executius; i un 26% dones.

De mitjana, durant aquest MWC23 s'han fet 10.000 reunions de 'networking' gràcies a l'aplicació del congrés, i un milió d'espectadors únics han seguit les conferències.

A banda dels congressistes empresarials, el MWC també ha comptat amb 196 delegacions governamentals de 150 països, amb gairebé 70 ministres i més de 100 caps d'autoritats reguladores.

Al congrés de les start-ups, el 4YFN, s'han presentat 800 expositors, hi ha hagut 375 ponents i més de 250 sessions per mostrar els projectes empresarials.