Catalunya va captar 6.400 milions d'euros en inversió estrangera el 2022

Els 229 projectes, repartits per tot el territori, han generat uns 19.500 llocs de treball

Roger Torrent, a la sessió de control del Govern

Roger Torrent, a la sessió de control del Govern / Mariona Puig/ACN

EFE

Catalunya va captar l'any 2022 un total de 6.400 milions d'euros en inversió estrangera mitjançant 229 projectes repartits pel territori que han generat uns 19.500 llocs de treball, segons ha precisat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent.

Torrent ha donat a conèixer aquestes xifres de captació d'inversió estrangera en resposta a una pregunta d'ERC en la sessió de control del Parlament al Govern, i ha precisat que les dades han estat publicades per 'FDI Markets', que és una publicació especialitzada del 'Financial Times'.

Segons el conseller d'Empresa i Treball, les dades indiquen que Catalunya "bat rècords" en inversió estrangera global, en captar l'any 2022 "uns 6.400 milions d'euros corresponents a 229 projectes empresarials repartits territorialment, que han generat uns 19.500 llocs de treball de feina, un 50% més que el 2021".

Fent una comparativa entre quinquennis, la inversió estrangera a Catalunya ha pujat un 29%, ha afegit, cosa que significa que hi ha "dades molt bones, excel·lents, tant quantitativament com qualitativament" perquè corresponen a "projectes d'economia productiva que generen llocs de treball" estables"