Les crisis bancàries dels últims 10 dies continuen tenint conseqüències en les borses europees, que han tornat al vermell aquest dilluns. L'Ibex 35 ha arrencat la jornada per sota dels 9.000 punts (-1,60%) després tancar el divendres amb la pitjor caiguda setmanal en un any. A mig matí, però, ha moderat la caiguda acostant-se als números verds. Ni la compra de Credit Suisse per part d'UBS després d'una setmana de retirada massiva de fons o l'anunci del Banc Central Europeu (BCE) de llançar una operació coordinada amb el Banc del Canadà, d'Anglaterra, del Japó i de Suïssa per proporcionar liquiditat mitjançant acords de línies 'intercanvis de divises en dòlars han servit per redreçar la situació.

L'adquisició de Credit Suisse per part del seu competidor UBS per 3.230 milions de dòlars es va anunciar aquest diumenge per evitar un contagi sistèmic de les turbulències financeres. A les 9.00, les accions d'UBS perdien el 12% del seu valor, mentre que les de Credit Suisse s'enfonsaven un 60%.  

El sector bancari ha caigut amb força, arrossegant a la baixa l'índex. El Santander perd un 2,98%, el BBVA cau fins a un 1,97%, Caixabank retrocedeix un 3,05%, Sabadell es deixa un 4,50%, Bankinter cedeix un 2,36% i Unicaja un 3,70%.

A Europa la tònica ha estat similar a l'espanyola. L'IBEX ha registrat d'inici la segona caiguda més pronunciada per darrere de l'índex FTSE 250 londinenc (-1,91%). Així, el Dax alemany ha obert amb pèrdues d'un 0,50% i el Cac francès ha caigut un 0,23%.

També el petroli continua la senda del descens. El barril brent ha baixat fins als 71,39 dòlars, mentre que el West Texas ho ha fet fins als 65,57.