Els alumnes de la primera convocatòria de la FP Dual es graduen a Manresa

El programa està destinat a persones joves d’entre 16 i 29 anys

Fotografia de grup dels alumnes graduats

Fotografia de grup dels alumnes graduats / Empresa i Treball

Redacció

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc a la sala d'actes de l'edifici FUB 1 de Manresa l’acte de graduació dels alumnes de la primera convocatòria del programa de Formació Professional Dual a la Catalunya Central promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El programa d’FPO Dual està destinat a persones joves d’entre 16 i 29 anys amb major risc de vulnerabilitat, en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix. L’objectiu és fomar-les, a través d'un contracte de formació en alternança, per compatibilitzar l'activitat laboral retribuïda i l’aprenentatge.

A la Catalunya Central, a la primera convocatòria del programa d’FPO Dual s’han format 207 joves en els sectors restauració, fabricació mecànica, aprofitament forestal, administració i gestió, energies renovables, manteniment i climatització, agricultura ecològica, indústria alimentària, jardineria, eqüestre i tèxtil. Tots aquests joves, alhora que s’han estat formant també han estat contractats durant 12 mesos mitjançant contractes de formació en alternança.

Els han format la Fundació Joviat, Fundació Sant Tomàs, Fundació Ampans, Creacció - Agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement, SL, Consorci de la Vall del Ges, Oris i Bisaura, Fundació Lacetània, Ajuntament d'Igualada, Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals, Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, Infocentre Formació i Estudis, Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès i Kreas, i han participat 98 empreses diferents del territori. El pressupost, aportat pel SOC a la Catalunya Central, ha estat de 4,1 milions d’euros.

Subscriu-te per seguir llegint