Inspecció de Treball ha proposat sancionar Vueling amb 30.000 euros per exigir maquillatge i talons a les hostesses de vol, segons ha publicat aquest dimecres 'El Periódico' i ha pogut confirmar l'ACN. La proposta de sanció, per un cas de discriminació de gènere, és pionera, i lamenta que s'imposi a les treballadores uns patrons estètics molt concrets que no han de complir els homes.

Després d'una denúncia del sindicat de tripulants de cabina Stavla, la Inspecció considera que l'empresa comet una infracció "molt greu". Segons la Inspecció, Vueling podria vetllar per la imatge de la seva companyia de forma més equilibrada, sense perjudicar els drets fonamentals de les treballadores.

Fonts de Vueling han confirmat a l'ACN que la proposta d'Inspecció de Treball existeix, però que estan estudiant presentar les seves al·legacions.

Així mateix, des de l'aerolínia han apuntat que els talons previstos a la guia d'estil de l'empresa són "a partir de tres centímetres", i no més alts, i que les sabates han de complir amb unes "característiques concretes" per garantir la seguretat de la tripulació.

En tot cas, Vueling remarca que la guia d'estil en el seu moment es va pactar amb la representació dels treballadors. Actualment, el document, que té cinc anys, s'està revisant per tenir "una imatge el més inclusiva possible".

"Fa més d'un any que hi estem treballant", apunten fonts de la companyia, que remarquen que l'actual document inclou "recomanacions" i que mai s'ha imposat cap sanció per no complir-lo.