Ucraïna investiga una empresa amb seu a Vilassar de Dalt per proveir l'exèrcit rus de material per la guerra, segons publica aquest dimecres 'El Periódico' i ha pogut confirmar l'ACN. L'empresa és Gavary Group, i està especialitzada en productes derivats dels polímers, els plàstics sintètics per a ús industrial. En un comunicat publicat a la seva pàgina web, l'Agència Nacional per la Prevenció de la Corrupció d'Ucraïna (NACP) acusa el conglomerat empresarial Gavary Group de "donar suport obertament a la guerra de Rússia contra Ucraïna" i de subministrar a l'exèrcit de Vladímir Putin "plantilles pel fred i sabates fetes de polímer", així com material com màrfegues per dormir.

"La companyia està entre els deu principals proveïdors de productes de polímer de Rússia, treballa pel complex industrial i militar rus i continua proveint de materials a diversos països europeus", assenyala Ucraïna.

Per tot plegat, l'agència ucraïnesa ha inclòs el grup empresarial en la llista d'empreses que poden ser sancionades pel seu paper en la guerra amb Rússia.

A la seva pàgina web, Gavary Group es descriu com "un grup de companyies de classe mundial amb 20 anys d'experiència en la producció de materials polímers", amb un centre d'investigació I+D a Barcelona