El nombre d’startups a la Catalunya central creix el 21% durant el 2022

Segons dades d’ACCIÓ, al territori hi ha un total de 46 startups que ocupen 310 persones

Un moment de la jornada Acció On al Palau Firal

Un moment de la jornada Acció On al Palau Firal / Generalitat de Catalunya

Redacció

La Catalunya Central comptava el 2022 amb 46 startups, un 21% més que l’any anterior i la xifra més alta de la sèrie històrica segons dades de l’agència governamental Acció. Aquestes empreses emergents generen 310 llocs de treball (un 21% més que el 2021) i es dediquen principalment als sectors dels serveis empresarials, la salut, l’alimentació, l’e-commerce, i les TIC i el mòbil.

Així ho ha donat a conèixer aquest divendres al matí davant d’un centenar d’empreses el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’Acció, Albert Castellanos i Maduell, en el marc l’acte Acció On. Fem avui l’empresa del demà’, celebrat al Palau firal de Manresa per presentar al teixit empresarial local els principals ajuts i serveis de l’agència per a aquest 2023. La jornada també ha comptat amb la participació de la delegada territorial del Govern de la Generalitat la Catalunya Central, Montse Barniol Carcasona, i les empreses Casa Mas, Condals Group i Montana Colors.

Durant la seva intervenció, Castellanos ha subratllat que la Catalunya Central «és un dels grans motors industrials de Catalunya, compta amb una economia diversificada i un teixit empresarial internacionalitzat, fortament innovador i amb molta capacitat de transformació, motiu pel qual tindrà un paper fonamental per a la reindustrialització de tot el país». També ha posat en valor el dinamisme del sector exterior de la Catalunya Central. Així, ha explicat que a la Catalunya central hi ha 2.241 empreses exportadores, un 23,7% més que l’any 2019, l’últim any en què es van publicar les dades abans de la pandèmia. Les exportacions amb origen a la Catalunya Central es dirigeixen principalment a França, Alemanya, Itàlia i Portugal, mentre que els sectors amb més presència internacional són els de l’alimentació, la transformació de metall i altres materials, l’automoció, la maquinària i béns d’equip, i el tèxtil i la moda.

En el marc de la jornada Castellanos ha avançat que el Govern destinarà enguany 200 milions d’euros en ajuts, serveis i programes a la indústria i la competitivitat de les empreses, un 22% més que l’any 2022. També ha anunciat que enguany s’activen 5 noves línies d’ajut amb un pressupost de 13 milions d’euros per impulsar nous projectes d’innovació tecnològica per part d’empreses catalanes, la promoció internacional, l’obertura de filials a l’estranger, el creixement de startups deeptech i l’accés als fons europeus de l’Horizon Europe.

Subscriu-te per seguir llegint