Formatges Muntanyola de Sant Salvador de Guardiola obté un guardó pel Vell Reserva de cabra al Gourmet Quesos de Madrid

El projecte sociolaboral d’Ampans rep el tercer premi en la categoria de formatge curat de cabra

Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, recull el premi al Gourmet Quesos

Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, recull el premi al Gourmet Quesos / Ampans

Redacció

El formatge Vell Reserva de cabra, de Formatges Muntanyola, que la fundació Ampans elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, ha rebut el tercer premi en la categoria de formatge curat de cabra, en un dels principals certàmens de formatges d’autor de l’Estat espanyol, el Gourmet Quesos, que s’ha celebrat aquest mes d’abril a Madrid.

El jurat ha considerat el Vell Reserva de Formatges Muntanyola entre els millors de la seva categoria en la tretzena edició d’aquest concurs, en el qual s’han presentat més de vuit-cents formatges. Amb aquest nou guardó, Formatges Muntanyola ja té un important palmarès, amb premis als principals certàmens internacionals, estatals i nacionals, i ha estat guardonada més d’una vegada al Gourmet Quesos.

Obrador de  Formatges Muntanyola

Obrador de Formatges Muntanyola / Ampans

Per a l’elaboració del Vell Reserva de cabra, l’obrador de Formatges Muntanyola segueix un mètode artesanal de molta tradició, amb llet pasteuritzada de les cabres de la pròpia granja. Té una llarga maduració, amb una escorça rústica i florida que li aporta una aroma subtil. Aquesta escorça natural és fina i llisa, i li dona una personalitat i rusticitat que es pot reconèixer en cada peça. Al final del procés s’obté un formatge trencadís que, al paladar, ofereix notes de fruits secs, fulles seques i humides, i amb un lleuger punt de dolçor, com a resultat final de la seva lenta curació, segons la nota de Formatges Mintanyola.

Formatges Muntanyola elabora varietats de formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra (de ramat propi), búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on la fundació Ampans desenvolupa un projecte sociolaboral que dona feina i acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual. Dotze persones treballen actualment a la formatgeria que Ampans va posar en marxa el 2015 a la finca Urpina, on també cultiva les vinyes amb què elabora els vins que porten el mateix nom de la finca.

Els formatges Muntanyola es poden trobar a botigues especialitzades, grans superfícies i els punts de venda propis de l’entitat: botiga online i establiments comercials com el Garden (Santpedor) o els supermercats Caprabo de la fundació Ampans (Manresa).