Reciclatges Pelegrí, referent en gestió de residus industrials

Disposa de 20.000 metres quadrats per reciclar tot tipus de residu i amb una capacitat de tractament anual de 50.000 tones

Pelegrí Bergadà Castellà, fill del fundador

Pelegrí Bergadà Castellà, fill del fundador / Reciclatges Pelegrí

Jesús Badenes

Reciclatges Pelegrí, fundada fa gairebé 70 anys, s’ha convertit en un dels referents en la gestió de residus industrials de la comarca del Bages. La seva aposta per oferir als clients una solució integral del residu, complint les normatives mediambientals vigents en cada moment, és un dels trets diferenciadors de l’empresa.

Amb un tracte personalitzat al client i una gran agilitat en el servei, Reciclatges Pelegrí disposa de 20.000 metres quadrats d’instal·lacions amb tota mena de maquinària per fer el reciclatge de cada tipus de residu i té una capacitat de tractament anual de 50.000 tones.

 La seva oferta inclou el lloguer dels contenidors, el transport, la gestió i la traçabilitat documental. Així mateix, s’ocupen de la recuperació de residus com la ferralla, paper, cartó, plàstic, tèxtil, vidre, fusta, runes i tot tipus de residus especials.

Judit Bergadà Puig, tercera generació de l’empresa

Judit Bergadà Puig, tercera generació de l’empresa / Reciclatges Pelegrí

Un dels seus trets diferenciadors és el tracte personalitzat al client i l’agilitat en el servei, que els ha permès fidelitzar una clientela molt diversa. El públic objectiu de l’empresa són empreses industrials de tot tipus de sectors, des del metal·lúrgic fins al de l’alimentació, passant pel farmacèutic, tèxtil o de la construcció, entre altres.

Seriositat i compromís

Els valors que guien la feina de l’empresa són la seriositat, el compromís absolut amb el client i la configuració d’un excel·lent equip de treball. La seva missió és aconsellar als clients amb la minimització i valorització dels residus, enfocant-los cap a projectes d’economia circular.

La previsió de futur de l’empresa, que l’any que ve celebrarà el seu setanta aniversari, és seguir apostant per desenvolupar projectes d’I+D, que aportin noves solucions de reciclatge als seus clients i pel medi ambient. Els seus èxits són la fidelització dels seus clients i la formació d’un equip humà de treball compromès amb els valors de l’empresa.

Pelegrí Bergadà Pujó, el fundador de l’empresa i avi de l’actual consellera delegada

Pelegrí Bergadà Pujó, el fundador de l’empresa i avi de l’actual consellera delegada / Reciclatges Pelegrí

L’any 2019, la trajectòria empresarial de la companyia va ser reconeguda amb el premi al millor empresari de Sant Vicenç de Castellet, en reconeixement al gran treball de Pelegrí Bergadà Castellà, malauradament moriria poc després.