Regió7

Regió7

La Cambra obre amb dues jornades sobre indústria l’espai TecnoBages de l’Expo

Les sessions, que es faran aquest dijous, tractaran sobre el lideratge femení a la indústria i sobre solucions d’automatització i digitalització

Un moment del TecnoBages en l'edició de l'any passat Arxiu/Alex Guerrero

La Cambra de Comerç de Manresa farà dues jornades sobre indústria aquest dijous, a l’espai TecnoBages de la Fira ExpoBages que hi haurà instal·lat a la plaça Sant Domènec de Manresa. Amb aquestes dues sessions s'obrirà l'activitat a l'espai dedicat a la tecnologia de l'ExpoBages, un TecnoBages que l'organització del certamen ha potenciat enguany i que preveu que sigui en el futur el centre neuràlgic de la fira.

Les dues jornades estaran centrades en la indústria i mostraran les experiències de diferents empreses del territori. S’emmarquen en el cicle “L’empresa del demà” que la Cambra organitza de manera periòdica en col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa i forma part del projecte Bages Treball, Talent i Tecnologia, que impulsen al territori 28 municipis de la comarca, l'Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona.

La primera jornada es farà de 9.30 a 11 del matí i se centrarà en el lideratge femení a la indústria. Hi participaran Elvira Garcia, CEO d’Inoxforma, i Olga Perarnau, adjunta a la direcció del laboratori de qualitat de Denso Barcelona.

A la tarda la jornada serà sobre solucions d’automatització a la indústria del Bages i tindrà lloc de 18 a 19.30 hores. Hi participaran Jordi Ribatallada, d’Airtificial Smart Factories, Álvaro Istúriz, d’Airtificial Intelligent Robots, i Xavier Vilanova, de TPR Engineering, que donaran a conèixer les experiències de les seves respectives empreses.

L'activitat a l'espai TecnoBages es completarà avui (11.30 h) amb la xerrada "Societat digital i nous perfils professionals", a càrrec de Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic especialitzat en Intel·ligència Artificial. Seguidament es farà la presentació del nou grau de la UManresa “Gestió de la Societat Digital”, en què es parlarà sobre les noves necessitats de perfils professionals per les empreses del futur. A partir de les 6 de la tarda, es farà l'acció "Crea la teva Tecnoemoticona" amb plaques electròniques Microbit. Una xerrada i taller interactiu titulat "El motor de la transformació digital de la teva empresa” es farà de 4 a 6 de la tarda, amb Laura Font, Emilio Gabarre i Jordi Cabanes d’H2I2T ITSolucions. També hi haurà, a partir de 2/4 de 8 del vespre, un afterwork del sector de les TIC.

Amb aquesta prèvia s'inicia un llarg cap de setmana d'activitats a les carpes instal·lades a Sant Domènec, que seran un dels grans al·licients de l'ExpoBages d'enguany, que començarà a tenir activitat divendres al centre de Manresa. Divendres aquest diari publicarà un extens suplement sobre tota l'activitat firal.

Compartir l'article

stats