Un 66% dels operadors logístics preveu un augment de la demanda durant el 2023. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi de la consultora immobiliària CBRE, que analitza el sector logístic, el que es dedica que tots els productes arribin des dels centres de producció fins a les botigues o els habitatges. L'informe apunta que el comerç electrònic ha perdut pes en la contractació durant els últims anys, després del "moment àlgid" viscut durant la pandèmia. El context macroeconòmic global també ha provocat que la inversió en logística hagi tancat el primer trimestre amb un volum de negoci de 293 milions d'euros al conjunt de l'Estat, un descens del 67% respecte fa un any. La caiguda s'atribueix a la pujada dels tipus d'interès.

L'informe, presentat aquest dijous en el marc del Saló Internacional de Logística (SIL) també pronostica que aquesta tendència es mantindrà a la baixa durant els pròxims mesos. El comportament de la inversió se situa en la línia de la tendència registrada a Europa. De cara als mesos vinents, CBRE també assenyala els costos de finançament, l'increment dels costos de construcció i l'escassetat d'espai logístic com a principals reptes.

Pel que fa a contractació logística, el primer trimestre ha tancat amb més de 690.000 metres quadrats contractats, l'1,5% més que els registres del 2022 i per sobre de la mitjana dels últims cinc anys, segons la consultora immobiliària.

En relació amb el comerç electrònic, l'estudi detalla que a Catalunya durant el 2022 va representar un 7% de la contractació. La xifra contrasta amb la del 2020, quan es va enfilar fins al 27%.