Aquest cap de setmana, torna la fira multisectorial FirAnoia a Igualada i ho fa amb una xifra rècord de 282 expositors, una vintena més que en la darrera edició. El certamen, que és el producte estrella de Fira d’Igualada, enguany arriba a la seva 70 edició en un molt bon estat de forma, segons s'ha anunciat aquest dimarts durant la seva presentació, a l’Escorxador.

En els seus setanta anys d’història, FirAnoia -coneguda popularment com la Fira de setembre- s’ha consolidat com un gran aparador de les iniciatives i serveis del territori. Enguany es tracta de la primera fira que s’organitza amb el nou president, Ivan Sánchez, que el mes de juliol va agafar el relleu de Magí Senserrich al capdavant de l’entitat Fira Igualada. Sota l’eslògan «Fira’t», els organitzadors han explicat que FirAnoia tindrà una extensió de 16.000 metres quadrats d’exposició amb 282 estands, on es podrà trobar des d’informació d’empreses, serveis i entitats fins a venda de vehicles, productes d’artesania o antiguitats.

A banda dels estands, Fira d’Igualada també convida els visitants no només a mirar sinó també a comprar, interactuar i participar en la vintena d’activitats organitzades per a aquesta edició. En aquest sentit, Ivan Sánchez ha fet una crida al públic anoienc i de comarques veïnes perquè participin activament en una fira que ofereix de tot «volem que les fires siguin espais de trobada, però també festivals, que no només s’hi trobin empreses i visitants, sinó que també hi passin coses».

El mateix cap de setmana, Fira Igualada ha organitzat tres certàmens més: Tasta’m. Nits a l’Escorxador, que suma maridatge de vins i música, el Mercat d’Artesania, que ocuparà l’espai final del Passeig, i també el Mercat d’Antiguitats, coincidint amb l’últim diumenge de mes, que omplirà diumenge al matí el parc de l’Estació Vella. Com ja és habitual, a la plaça de Cal Font es reeditarà l’Espai Automoció, amb exposició i venda de cotxes a càrrec de diferents marques i concessionaris.