La jornada de votació presencial a les eleccions camerals per triar els òrgans de govern se celebra aquest dimecres. En el cas de la Cambra de Comerç de Manresa, tindrà lloc a partir de les 10 del matí al col·legi electoral ubicat a la seu de la corporació, a la Muralla del Carme, a l’Edifici Can Jorba, i es perllongarà fins a les 5 de la tarda, es clourà el procés de votació iniciat el 15 de setembre amb el vot en línia, que s’ha pogut exercir fins aquest dimarts a les 9 del matí.

Pel que fa a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, amb delegacions territorials a Berga i Igualada, el període de vot electrònic remot va començar divendres passat i també s’ha acabat aquest dimarts, i el vot presencial també es podrà emetre de les 10 del matí a les 5 de la tarda.

Les dades de participació a Manresa, on s’han emès 357 vots d’un total de 15.497, representa un percentatge del 2,30%.

Segons les dades del Departament d'Empresa, que tutela aquestes entitats, a la Cambra de Barcelona ha exercit el dret a vot el 2,58% del cens, és a dir, 12.666 electors d’un total de 491.052 empreses i autònoms.

Un cop tancats els col·legis de les tres Cambres de Comerç que tenen eleccions (Barcelona, Manresa i Terrassa), la mesa electoral electrònica, constituïda per cinc membres de la Junta Electoral Central (JEC), procedirà a fer l’obertura de la plataforma de vot per efectuar el recompte. I tan bon punt es completi i validi l’esmentat recompte, la JEC, a través del seu president, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, preveu comunicar els resultats provisionals de la contesa electoral per streaming en una compareixença que es podrà seguir a la pàgina eleccionscambres.gencat.cat.