L'empresa manresana Ausa, fabricant de vehicles industrials compactes tot terreny, ha instal·lat més de 1.200 m2 de plaques solars a la seva seu central de la capital del Bages. Aquesta instal·lació, segons ha detallat la companyia, generarà 350.000 kWh anuals i permetrà que l’empresa sigui energèticament autosuficient en les franges de màxima radiació solar.

La instal·lació de les 500 plaques fotovoltaiques va finalitzar el passat mes de maig, moment en què van començar a ser operatives. Cadascuna d’aquestes plaques tenen una potència de 545 Wp i, en les hores de màxima radiació solar, permetran generar l’energia necessària per cobrir la demanda de totes les instal·lacions de l’empresa, incloses les quatre línies de muntatge, magatzems i oficines. Aquest "nou pas d’Ausa cap a la transició energètica" permetrà reduir un 35% el consum i rebaixar les emissions anuals de diòxid de carboni en 100 tones, l’equivalent al que absorbeixen 8.000 arbres en un any, ha explicat l'empresa manresana.

La companyia ja ha fet altres passos enfocats a la descarbonització del sector industrial. Així, a finals del 2022 el fabricant va llançar al mercat la seva gamma de vehicles elèctrics. Des de llavors, Ausa comercialitza el dumper D151AEG, amb 1.500 kg de capacitat de càrrega i el manipulador telescòpic T164E, amb 1.600 kg de capacitat de càrrega i una elevació màxima de 4 metres. "Ambdós dissenyats amb una autonomia suficient per treballar durant una jornada laboral intensa", afirma l'empresa. "A partir d’ara, la producció d’aquests vehicles i la càrrega de les seves bateries serà més verda, perseguint els objectius de rebaixar la petjada de carboni i de descarbonitzar el seu procés productiu", conclou la companyia en una nota.

Fundada el 1956, l'empresa està especialitzada en el disseny, la fabricació i la venda de vehicles industrials compactes tot terreny (dúmpers, carretons i manipuladors telescòpics) destinats als sectors de la construcció residencial, civil i de carreteres, així com al transport i la manipulació de materials industrials i agrícoles. Ausa opera en 90 països i disposa de filials a Madrid, França, el Regne Unit, Alemanya, els Estats Units i la Xina.