El Grup Caixa d'Enginyers celebra enguany el cinquè aniversari de l'obertura de la seva delegació a Manresa, on ja suma més de 3.000 socis i sòcies, amb un creixement del 18% des de la seva inauguració, segons dades de l'entitat cooperativa.

Situada a les instal·lacions de MGC Mútua, al Passeig Pere III 66, l'oficina de Manresa ofereix una atenció i assessorament personalitzats i de proximitat, que complementa amb l'atenció a través dels canals digitals, els socis de la ciutat i també de la comarca del Bages, on gestiona actualment un volum de negoci de més de 80 milions d'euros. "Es tracta d ́un model d ́oficina AVANT, basat en la multicanalitat, i en què els professionals de l ́Entitat ofereixen un servei de valor afegit per a empreses, autònoms i particulars", apunta la cooperativa.

Marcos Lazo, director de l'oficina de Manresa de Caixa d'Enginyers, afirma que “durant aquests cinc anys a la ciutat de Manresa hem pogut contribuir a impulsar iniciatives i projectes dels nostres socis i sòcies, a través d'un assessorament personalitzat, proper i de qualitat. A més, Manresa, com a ciutat amb una important herència industrial, té un gran vincle amb la nostra Entitat, i és per això que juntament amb la Fundació Caixa d'Enginyers vam establir una aliança amb la Universitat de Manresa des del 2021 i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, a fi de continuar fomentant l'educació, l'emprenedoria i l'enginyeria".

Entre les col·laboracions de la Fundació Caixa d'Enginyers amb la formació, destaquen iniciatives com “l'eHealthinking” de la Fundació Universitària del Bages, que cerca el foment i l'acompanyament de l'emprenedoria relacionada amb iniciatives empresarials d'impacte social i a l'àmbit de la salut.

El Grup Caixa d'Enginyers, amb més de 33 oficines repartides a tot el territori espanyol, és un grup cooperatiu de crèdit i serveis financers i asseguradors dirigit a professionals i empreses de tot el territori espanyol, ja siguin del sector de l'enginyeria o d'altres àmbits.Entre els seus productes figuren el CdE ODS Impact ISR, FI, el primer fons d'una gestora nacional on els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i el seu mesurament determinen la política d'inversió de fons, afirma l'entitat.

Segons dades de la cooperativa, el 60% del patrimoni gestionat en fons d‟inversió i el 75% dels actius sota gestió en plans de pensions tenen l‟etiqueta d‟inversió sostenible i responsable ISR, mentre que el 81% del patrimoni gestionat en fons d'inversió i el 95% en plans de pensions promou característiques socials i/o mediambientals segons la normativa SFDR.