Lluís Mestres Marcet va morir aquest dimarts al vespre a l’edat de 99 anys. Nascut el març del 1924, i incorporat a l’empresa dedicada a la pintura recreativa fundada el 1920 pel seu pare, Francesc Mestres Cabanes, germà del pintor i escenògraf Josep Mestres Cabanes, membres d’una nissaga de pintors decoratius i industrials. Lluís Mestres Marcet va transformar i impulsar el negoci familiar. 

Gran afeccionat al motor (era membre del Moto Club Manresa), Lluís Mestres va obrir el 1948 un taller de pintura especial per a automòbils i va començar a pintar maquinària industrial. A la dècada dels seixanta, va pintar, entre d’altres, llantes per al fabricant de rodes Lemmerz Española, peces per a la marca catalana de motocicletes Cremsa i els emblemàtics automòbils manresans PTV. També ha mantingut una col·laboració de més de 40 anys amb l’empresa del metall Oliva Torras. El creixement de l’empresa va fer que el 1973 obrís unes noves instal·lacions al carrer de Circumval·lació de la capital del Bages. Un altre gran pas va tenir lloc el 1988, ja amb el seu fill Lluís Mestres Caballol incorporat a Pintura Industrial Mestres, amb la compra d’una nau industrial al polígon industrial de Sant Isidre, a Sant Fruitós de Bages.  

Definit com una persona «alegre, generosa i de ment oberta» per Josep Sanpera, amic de Mestres i director industrial de Pintura Industrial Mestres, Lluís Mestres Marcet ha estat molt vinculat a Manresa i al món industrial. Tot i la seva avançada edat, fins l’últim moment sortia a fer al cafè amb els amics en establiments carismàtics de la ciutat com el Maïami i La Pineda. «Fins fa sis mesos estava com un gínjol i ha tingut el cap molt clar», afirma Sanpera. 

El funeral tindrà lloc aquest divendres a les 11 del matí al tanatori Mèmora Manresa.