Llibreria Rubiralta, Tarannà, Rubí i Casals, Señor, La Casa del Bacallà i Grup Llobet són els sis negocis manresans que aquest dilluns rebran el reconeixement de Regió7 en la seva primera Nit del Comerç, que se celebrarà a partir de 2/4 de 9 del vespre al teatre Kursaal de la capital del Bages. Es tracta d’una gala i sopar que pretén posar en valor un sector clau en el creixement i el potencial local, un dels pals de paller econòmics de les comarques centrals. Els guardons es repartiran en diverses categories per intentar distingir una àmplia varietat d’activitats i intencions dels comerços del territori. El jurat dels premis ha estat format per Maneu Fernández, Gerent de Regió7; Joan Pedreira, director comercial de Regió7; David Carbonés, director de la oficina principal de Banc de Sabadell de Manresa; Toni Daura, President de la UBIC; Ausiàs Fons, secretari de la UBIC; Tània Infante, Regidora de Comerç i de Cultura i Llengua de l’Ajuntament de Manresa; i Manel Martínez, cap de Secció d'Informació i Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Manresa.

En la categoria de Comerç Emblemàtic, amb què es vol honorar aquell comerç que ha estat una part integral i significativa de la comunitat durant molts anys, es premiarà la Llibreria Rubiralta. L’establiment del carrer del Born va néixer l’any 1906 com a impremta de la mà d’Albert Rubiralta, fundador d’un negoci familiar que ja compta amb quatre generacions i que actualment regeix Cristina Blesa. El guardó reconeixex un negoci que ha mantingut la seva essència i rellevància al llarg del temps, convertint-se d’aquesta manera en un símbol emblemàtic de la història i cultura local.

L'establiment de cosmètica natural Tarannà Carles Blaya

En la categoria d’Innovació i Creativitat serà homenatjada la botiga de cosmètica natural Tarannà. Establert el 2017 al carrer Nou, el comerç, propietat d’Anna Casasampera, està especialitzat en productes vegans i ecològics i disposa d’un ampli assortiment de productes menstruals. El guardó vol reconèixer l’enfocament innovador i creatiu del comerç, ja sigui en la seva oferta de productes o serveis, en les seves estratègies de màrqueting o en el seu model de negoci.

Rubí i Casals, llenceria i corseteria al carrer Nou Carles Blaya

La botiga de llenceria, corseteria i pijameria Rubí i Casals, també ubicada al carrer Nou, rebrà el premi a la Sostenibilitat i Responsabilitat Social. Fundada el 1957 per Francesc Rubí, la botiga ara ja va per la tercera generació, amb Carles Rubí actualment al capdavant del negoci. El guardó vol reconèixer el comerç que ha demostrat un fort compromís amb pràctiques sostenibles i responsables amb el medi ambient i la comunitat, contribuint positivament a l’entorn en què opera.

Señor, premi a la Projecció Local Carles Blaya

En la categoria de Comerç amb Major Projecció Local el premi serà per a la sastreria i botiga de moda manresana Señor. Nascuda el 1961 al carrer Guimerà, la marca de la família manresana Ribas s’ha implantat al llarg dels anys a Terrassa, Badalona i Barcelona. El premi vol reconèixer aquells negocis que hagin tingut un impacte significatiu a la comunitat local, contribuint a la generació d’ocupació, fomentant el desenvolupament econòmic, promocionant productes i serveis locals, i consolidant la seva influència i reputació dins la comunitat, alhora que impulsen la identitat manresana arreu del territori.

Establiment de Grup Llobet al Passeig Pere III Carles Blaya

Quant al premi Centenari, que distingeix els negocis del sector que compleixin cent anys d’activitat comercial durant l’any en curs, seran guardonats el grup de distribució Llobet i La Casa del Bacallà, dos negocis que, amb dimensions molt diverses, han consolidat la seva presència a la capital del Bages (i al conjunt del territori central, en el cas de Llobet) al llarg de tot un segle.

La Casa del Bacallà del carrer Sant Miquel Carles Blaya

Els guardons seran lliurats per Toni Daura, en representació de la UBIC Manresa; David Carbonés, en representació del Banc Sabadell; la regidora Tània Infante; Jordi Torradas, director general de Comerç de la Generalitat; i l’alcalde de Manresa, Marc Aloy. El mestre de cerimònies de la nova gala ciutadana de Regió7 serà el conegut animador i showman Pep Callau.

L’acte organitzat per Regió7 i Prensa Ibérica compta amb el suport de Manresa + Comerç, la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i el patrocini del Banc Sabadell.