Oliva Torras Grup, Conserves Ferrer i Construccions 360+ han estat les empreses guanyadores dels Premis Etalentum Manresa, una iniciativa de l’empresa de selecció de personal, amb presència a la ciutat des del 2019. Etalentum reconeix per primer cop a la capital del Bages les organitzacions de la comarca que practiquen les millors polítiques de recursos humans. Els premis tenen caràcter local i se celebren a diferents ciutats del país per guardonar les empreses de cadascuna de les àrees geogràfiques.

Sebastià Catllà, que va rebre el Premi d'Honor, amb Marc Aloy i Marta Marín @GOKAFOTOGRAFIA

El Premi d’Honor ha recaigut en l’empresari Sebastià Catllà, president en diferents períodes de la Cambra de Comerç de Manresa i de la Patronal Metal·lúrgica de Bages i soci fundador d’Oliva Torras. Es tracta de l’únic guardó triat directament pel comitè d’experts.

Els guardons van ser lliurats aquest dimarts a la sala petita del Kursaal amb la presència de més de 160 persones, en un acte presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i en el qual també va participar la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Montserrat Barniol, entre altres representants del món empresarial del Bages.

El comitè d’experts, amb participació de l’Ajuntament de Manresa, la Generalitat de Catalunya, la UManresa-FUB, l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya, el Rotary Club Manresa-Bages i el Banc de Sabadell, va fer una primera selecció de 24 empreses de Manresa i el seu entorn, i les candidatures van ser votades mitjançant una enquesta per treballadors i veïns de la comarca.

 Les altres empreses candidates al Bages han estat Ausa Center, Masats, Tous, Maxion Wheels, A Raymond Tecniacero, Avinent, Constructora del Cardoner , UVE Solutions, Celler Abadal, Cots i Claret, Texpol, Som Prevenció, Thor Especialidades, Inoxforma, Funderia Condals, Ingimec, Kouten, Tekniatest Solutions, LC Laser, Domini Ambiental i Condimentos Sancan.

Representants de les 24 empreses finalistes i el comitè d'experts Etalentum

Per als cofundadors d’Etalentum, Jaume Alemany i David Boixader, la creació d’aquests premis té com a objectiu “reconèixer la feina de moltes empreses en la gestió del seu capital humà, ja que sovint no és suficientment valorada”. Per la seva banda, la gerent d’Etalentum Manresa, Marta Marín, afirma que “sentim que totes les empreses candidates són guanyadores perquè són un exemple de la qualitat del teixit empresarial i del talent que tenim a la comarca”.

Els premis han valorat que les empreses treballin en aspectes com la promoció del talent intern i extern, el nivell de compromís amb els treballadors, la creació d’oportunitats per a la formació i el desenvolupament professional, i l'aplicació de polítiques de conciliació, integració, gènere i salut, així com les bones polítiques de comunicació interna i de transparència.

Etalentum es una empresa de selecció de personal que centra la seva activitat en la selecció de càrrecs intermedis, directius i perfils altament especialitzats, i que té com valor diferencial la seva aposta per la proximitat i la tecnologia. El grup té 36 oficines a tot Espanya, porta a terme 1.200 processos de selecció a l’any i disposa d'una plataforma de candidats pròpia formada actualment per més de 200.000 persones.