La 12a Setmana de l’Ocupació d’Igualada, el Prepara’t, que ofereix activitats per brindar eines, guies i consells per a la recerca de feina, ha tancat una setmana de propostes encaminades a l’ocupació laboral. L’esdeveniment és organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i està adreçat tant a persones en atur com a les que busquen un canvi o gir professional. La novetat d’aquesta edició és que també ha tractat sobre l’emprenedoria.

El programa Prepara’t va arrencar el dimarts 14 de novembre amb la inauguració per part del regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcè, i del president de la UEA, Joan Mateu. La jornada va incloure una taula rodona amb la participació de representants d’empreses anoienques de diferents sectors econòmics, dues conferències i tallers diversos. 

Dimecres va ser el dia enfocat a l’emprenedoria i va incloure tallers i conferències sobre conceptes bàsics, màrqueting digital i xarxes socials. La jornada de dijous va posar l’atenció a preparar les persones assistents al Connecta, un espai de trobada entre empreses que busquen personal i talent i persones que volen incorporar-se al mercat de treball o que cerquen altres oportunitats laborals.

El Connecta de l’edició d’enguany, que es va fer divendres, va tenir la participació de representants de diversos sectors econòmics i diferents empreses amb vacants de perfils professionals en diverses disciplines i va recuperar un format sense visites concertades, un espai més obert i diàfan, on les persones podien presentar-se directament a l’empresa i tenien l’oportunitat de tenir una entrevista de feina i donar a conèixer les seves competències, habilitats i experiències professionals. 

La 12a Setmana de l’Ocupació va tenir 150 inscrits, una mitjana d’assistència de 25 persones en cada conferència i taller; i al “Connecta” hi van participar 125 persones.