El Consell de Ministres aprova la venda de Vodafone Espanya a Zegona

El comprador s'ha compromès a garantir el servei i futures inversions

El ministre per a la Transformació Digital, José Luís Escrivá, en una conversa al MWC

El ministre per a la Transformació Digital, José Luís Escrivá, en una conversa al MWC / Jordi Bataller

ACN

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la venda de Vodafone Espanya a Zegona Bidco, una operació que està valorada en els 5.000 milions d'euros que es finançaran amb una combinació entre deute i capital. L'operació suposa la compra del tercer operador de telecomunicacions a l'Estat per quota de mercat, amb un 16% de clients en banda ampla i 22% de clients de telefonia mòbil, d'acord amb les darreres dades de la CNMC corresponents al febrer. El grup comprador ha adoptat diversos compromisos a través d'un pla estratègic i financer, que inclouen garantir la continuïtat del servei, inversions de futur, principalment en cobertura mòbil amb tecnologia 5G; i a adoptar mesures que garanteixin la solvència financera.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre de Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá, ha destacat que el sector de les telecomunicacions es troba en un moment de "profunda reorganització" i que l'obligació dels poders públics és "garantir que aquest servei estratègic no només estigui assegurat, sinó que surti reforçat", quan es produeixen operacions d'aquesta mida.

"Amb els compromisos assumits pel comprador, estem convençuts que el lideratge d'Espanya en connectivitat es podrà consolidar", ha afegit.

El govern espanyol ha donat el vistiplau a l'operació després de l'informe favorable de la Junta d'Inversions Exteriors, del Ministeri d'Economia, la setmana passada. A més, el Ministeri per a la Transformació Digital i la Funció Pública, ha autoritzat Zegona a controlar les concessions d'espectre radioelèctric que tenia Vodafone Espanya.