La ginebra manresana Outer es prova a l’espai amb el coet Lucid

El producte elaborat per Marc Valls i Guillem Vilà viatjarà en la prova espacial als Estats Units de l’equip Cosmic Research de l’ESEIAAT de Terrassa

Marc Valls (esquerre) i Guillem Vilà, amb la ginebra Outer

Marc Valls (esquerre) i Guillem Vilà, amb la ginebra Outer / Oscar Bayona

Carles Blaya

Carles Blaya

Outer Gin, la ginebra premium creada per dos manresans amb l’objectiu final de ser produïda a l’espai, viatjarà a bord del coet Lucid de l’equip de Cosmic Research de l’ESEIAAT de Terrassa, que participa en la Spaceport America Cup a Nou Mèxic aquesta setmana. El coet transportarà un envàs d’Outer Gin, una experiència que permetrà a Marc Valls i Guillem Vilà, els autors del producte, avaluar les condicions i la qualitat de l’envàs en un entorn espacial.

Outer és una original ginebra elaborada amb una fórmula que comprèn botànics que ja han estat testats a l’Estació Espacial Internacional. Perquè el propòsit final de l’aventura empresarial de Valls i Vilà és que Outer acabi podent ser produïda a l’espai. Per això utilitza ingredients botànics com el coriandre i l’angèlica, que ja han demostrat adaptar-se bé a les condicions extraterrestres. L’envàs també està elaborat amb materials habituals de la indústria aeroespacial. Ara se’n comprovarà la resistència a l’espai exterior.

Outer s’ha presentat en societat amb un detallat pla de màrketing que descriu diverses fases de desenvolupament del projecte. La primera, la comercialització de la ginebra. La segona, consisteix en avançar en el disseny d’un envàs encara més viable per a la seva vida espacial. En la tercera, es dedicaran part dels beneficis que pugui generar Outer a becar un o una estudiant perquè faci un màster en astrobotànica en una universitat de prestigi i que orienti la seva investigació a millorar la fórmula original de la ginebra. La quarta fase es proposa arribar a produir Outer a l’espai, segons van avançar a aquest diari els seus creadors.

«Aquesta setmana estarem més a prop fins ara que mai del nostre objectiu», diu Marc Valls a Regió7. Outer ja es pot trobar en locals de Manresa, Barcelona, Vic, Girona, la Cerdanya i la Costa Brava. Valls i Vilà acaben de tancar un acord per a la seva distribució amb Vins i Licors Grau, que també ven la ginebra online.

L’equip de l’Escola Superior d’enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya és el primer de l’estat espanyol en ser admès per participar en la competició interuniversitària Spaceport America Cup. Aquest certamen reunirà a Nou Mèxic fins al dia 22 més de 1.700 estudiants i professors d’arreu del món i hi estaran representades més de 150 institucions d’arreu del món.

L’equip universitari terrassenc amb el coet Lucid

L’equip universitari terrassenc amb el coet Lucid / ESEIAAT

El coet català Lucid es llançarà a nou quilòmetres de la Terra i participarà en la categoria més alta de les quals s’han establert. El giny terrassenc preveu assolir una velocitat de 2.000 quilòmetres per hora. Lucid té 40 kg de massa, més de 3 metres de longitud, i té una capacitat de quatre quilos.

Subscriu-te per seguir llegint