El Grup Duquessa Hotel reobre l'antic Vilar Rural de Cardona amb un concert de Carla Bruni

El complex turístic, rebatejat com Vilar de la Duquessa de Cardona, ha estat remodelat a fons, amb una inversió de 2,5 milions, i preveu esdevenir un referent hoteler a Catalunya

Eduard Torres, sota la pèrgola on actuarà Carla Bruni el 27 de juliol

Eduard Torres, sota la pèrgola on actuarà Carla Bruni el 27 de juliol / car

Carles Blaya

Carles Blaya

Després de quatre anys tancat, les instal·lacions de l'antic Vilar Rural de Cardona reobriran de manera oficial el proper dissabte 27 de juliol en una nova i ambiciosa etapa, ara sota la responsabilitat del Grup Duquessa Hotel Collection. Rebatejat com a Vilar de la Duquessa de Cardona, el renovat equipament hoteler de gairebé tres hectàrees és una aposta personal per Cardona del fundador i propietari del Grup Duquessa, Eduard Torres, fill i net de cardonins i íntimament vinculat a la vila i al Bages. Torres, membre actiu de la Fundació Cardona Històrica, està convençut que cal rellançar la comarca. I la seva carta de presentació al territori serà amb la inauguració oficial del renovat espai cardoní amb una proposta de renom internacional: la cantant francesa Carla Bruni, que obrirà alhora el cicle Nits de la Duquessa, un festival d'estiu de petit format "amb vocació de continuïtat per reforçar la presència del Bages al circuit dels festivals musicals d'estiu".

La cantant francesca Carla Bruni

La cantant francesca Carla Bruni / El Periódico

El Grup Duquessa va adquirir el Vilar Rural al grup Sehrs el 2022. Des d'aleshores, les instal·lacions han rebut un rentat a fons de cara que ha suposat una inversió de 2.5 milions d'euros. L'establiment, concebut a començaments d'aquest segle per Grup Sehrs com un poble rural per al turisme familiar, amb una ambientació molt adreçada als menuts, ha estat reconvertit en un elegant espai per aplegar esdeveniments familiars, trobades d'empreses i convencions, i es proposa ser un referent per al turisme ciclista i, més endavant, per fer-hi estades temàtiques de salut. L'establiment disposa d'un centenar d'habitacions repartides en set edificis.

Vista aèria del complex Vilar de la Duquessa de Cardona

Vista aèria del complex Vilar de la Duquessa de Cardona / Grup Duquessa

Esdeveniments i turisme

En els últims mesos, l'espai ha obert a demanda, i s'hi han celebrat o hi ha previstes reunions d'empreses com Coca-cola o de l'institut Aspen, entre d'altres. A més, el passat 15 de juny s'hi va celebrar un sopar amb cent-vint persones dels entorns polític i empresarial català, que, entre d'altres, va aplegar a la mateixa taula el secretari general de Junts, Jordi Turull, i l'expresident d'ERC, Oriol Junqueras. Un sopar d'estiu de vips que vol tenir continuïtat en el futur. També avui mateix s'hi celebra una nova trobada del Fòrum de la Catalunya Central, un esdeveniment vetat a la presència de periodistes i polítics. Però la presentació en societat amb tot el luxe tindrà lloc el dia 27, en el que es preveu que sigui no només un concert de ressò internacional, sinó també una reunió social amb presència, entre d'altres, de l'actual Duquessa de Cardona, Casilda Ghisla Guerrero-Burgos Fernández de Córdoba. No es descarta que hi assisteixi l'expresident francès Nicolas Sarkozy, marit de Bruni.

Els assistents al concert de la francesa podran veure de prop les renovades instal·lacions del complex, del qual s'han remodelat l'edifici principal, el centenar d'habitacions, els jardins, les terrasses, la piscina i les sales per a reunions. I s'ha construït una enorme pèrgola de fusta que vol ser l'emblema del resort cardoní i sota la qual unes sis-centes persones podran seguir el concert de Bruni. Aquest any, el complex preveu obrir vuitanta dies, fer-ho durant cent-cinquanta l'any que ve i el 2026 ja obrir a ple rendiment, els 365 dies de l'any.

Una de les sales de l'edifici principal del complex

Una de les sales de l'edifici principal del complex / Grup Duquessa

Entusiasme amb Cardona

Eduard Torres, president del comitè executiu del Consorci de Turisme de Barcelona entre els anys 2019 i 2023, dirigeix un grup hoteler en què figuren els establiments barcelonins Duquesa de Cardona (el projecte amb encant fundacional del grup, ubicat en un palauet on feien estades els antics ducs de Cardona) i Duquesa Suites, a més de Torre Bertrana, a Pals, i l'hotel Bremon de Cardona, ubicat a l'antic Col·legi de les Monges Vedrunes, i el nom del qual remet al vescomte que al segle XI va impulsar la construcció de la col·legiata de Sant Vicenç. Torres, nebot del cardiòleg Valentí Fuster, forma part de l'entorn familiar que en les últimes dècades ha fet rellevants apostes per la projecció de Cardona. «Tots estem entusiasmats amb el poble», diu a aquest diari l'empresari hoteler, que considera que l'obertura del Vilar de la Duquessa «posa en valor la riquesa, la diversitat i el necessari equilibri territorial del nostre país». 

Els edificis de residència del renovat establiment cardoní

Els edificis de residència del renovat establiment cardoní / Grup Duquessa

Torres, profundament interessat en l'evolució del Bages i en els seus projectes de futur, considera que «el potencial empresarial, turístic, gastronòmic, esportiu, cultural i d'esdeveniments de la Catalunya central és enorme, però de vegades queda tapat per la força de Barcelona o perquè no ens ho creiem prou». Torres es rebel·la contra la diferència d'oportunitats entre Barcelona i la Catalunya central, i per això clama per «convertir el Bages en un referent ineludible a Catalunya que pugui atraure esdeveniments d'un alt valor afegit que ajudin a dinamitzar aquest territori, a crear oportunitats i a arrelar la gent jove a la comarca».

Subscriu-te per seguir llegint