Un centenar de persones omplen el sopar Gastrorecup al Convent de Santa Clara de Manresa
El sopar, fet amb productes descartats pel circuit comercial, recaptarà 1.600 euros, que es destinaran a la Fundació

Assistents al sopar Gastrorecup al Convent de Santa Clara de Manresa aquest dijous al vespre / Carles Blaya

El sopar Gastrorecup organitzat per la Comunitat Slow Food Catalunya Central al Convent de Santa Clara va aplegar dijous al vespre un centenar de persones en un acte gastronòmic solidari que tenia com a objectiu conscienciar sobre el malbaratament alimentari.
Els restaurants bagencs Can Patoi (Navarcles), Cau de l’Ateneu (Manresa), L’Obradora - Espai Agroalimentari Compartit de la Catalunya Central (Manresa), Restaurant Ígnia (Manresa), Mas de la Sala (Sallent), La Xicra (Artés), La Sardana (Manresa) i Laida Restaurant (Manresa) van ser els encarregats d'elaborar l'àpat, que constava d'amanida de rosbif de porc amb allioli, crema de coliflor, jarret de porc al forn amb mongeta tendra i pastís de pastanaga amb les seves textures. Tots els plats van ser cuinats amb aliments descartats pel circuit comercial (uns 200 quilos de menjar, proveïts per Les Arnaules, Cal Climent, Mafrica i Forn de Cabrianes) i van ser servits per voluntaris de la Fundació Convent de Santa Clara, a la qual es destinaran els 1.600 euros de recaptació.
Al sopar van assistir l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernández; i el director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia
Sor Lucía Caram va donar la benvinguda al sopar, que va tenir lloc a la sala gòtica del convent. Durant els parlaments institucionals, tant Aloy com Hernández i Gòdia van destacar la rellevància d'una activitat que destacava la "feina en xarxa dels restauradors i de la pagesia", va dir el president del Consell, i que està en consonància "amb els valors de la ciutat", segons va apuntar l'alcalde de Manresa. Gòdia va afegir que el malbaratament d'aliments, 63 quilos anuals per llar a Catalunya, va precisar, col·labora a la creació de gasos d'efecte hivernacle. "El malbaratament és un greu problema de tots, pero la solució la té cadascú de nosaltres", va dir Gòdia.
En la cloenda, Nani Sala, president de Bages Impuls i cuiner del Mas de la Sala, va animar els assistents a "no deixar perdre la pagesia" i a "comprar productes de proximitat".
- Ni Tossa de Mar, ni Besalú: aquest és el poble medieval que tothom hauria de visitar a Catalunya
- Una deflagració en un pis a Manresa obliga a evacuar els veïns de matinada
- Un home deixa 10 euros al compte durant 20 anys i això és el que li queda
- L'exactor de Disney Channel David Henrie, enamorat de Montserrat: «S'ha guanyat un lloc en el meu cor»
- Aturen un vehicle en un control al túnel del Cadí i hi troben un rifle i cinc caps d'animals salvatges
- Gósol ja té data per a la consulta popular sobre el canvi de província
- Així serà el Nou Congost del futur: 1.500 places més, la superfície augmentarà un 45%, botiga i restaurant sempre oberts
- Polèmica per la presentació del disc de Rosalía al MNAC: Sixena sol·licita la suspensió de l'acte per evitar «malmetre les pintures»