Saltar al contingut principalSaltar al peu de pàgina

Un centenar de persones omplen el sopar Gastrorecup al Convent de Santa Clara de Manresa

El sopar, fet amb productes descartats pel circuit comercial, recaptarà 1.600 euros, que es destinaran a la Fundació

Assistents al sopar Gastrorecup al Convent de Santa Clara de Manresa aquest dijous al vespre

Assistents al sopar Gastrorecup al Convent de Santa Clara de Manresa aquest dijous al vespre / Carles Blaya

Carles Blaya

Carles Blaya

Manresa

El sopar Gastrorecup organitzat per la Comunitat Slow Food Catalunya Central al Convent de Santa Clara va aplegar dijous al vespre un centenar de persones en un acte gastronòmic solidari que tenia com a objectiu conscienciar sobre el malbaratament alimentari.

Els restaurants bagencs Can Patoi (Navarcles), Cau de l’Ateneu (Manresa), L’Obradora - Espai Agroalimentari Compartit de la Catalunya Central (Manresa), Restaurant Ígnia (Manresa), Mas de la Sala (Sallent), La Xicra (Artés), La Sardana (Manresa) i Laida Restaurant (Manresa) van ser els encarregats d'elaborar l'àpat, que constava d'amanida de rosbif de porc amb allioli, crema de coliflor, jarret de porc al forn amb mongeta tendra i pastís de pastanaga amb les seves textures. Tots els plats van ser cuinats amb aliments descartats pel circuit comercial (uns 200 quilos de menjar, proveïts per Les Arnaules, Cal Climent, Mafrica i Forn de Cabrianes) i van ser servits per voluntaris de la Fundació Convent de Santa Clara, a la qual es destinaran els 1.600 euros de recaptació.

Al sopar van assistir l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernández; i el director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia

Sor Lucía Caram va donar la benvinguda al sopar, que va tenir lloc a la sala gòtica del convent. Durant els parlaments institucionals, tant Aloy com Hernández i Gòdia van destacar la rellevància d'una activitat que destacava la "feina en xarxa dels restauradors i de la pagesia", va dir el president del Consell, i que està en consonància "amb els valors de la ciutat", segons va apuntar l'alcalde de Manresa. Gòdia va afegir que el malbaratament d'aliments, 63 quilos anuals per llar a Catalunya, va precisar, col·labora a la creació de gasos d'efecte hivernacle. "El malbaratament és un greu problema de tots, pero la solució la té cadascú de nosaltres", va dir Gòdia.

En la cloenda, Nani Sala, president de Bages Impuls i cuiner del Mas de la Sala, va animar els assistents a "no deixar perdre la pagesia" i a "comprar productes de proximitat".

Tracking Pixel Contents