Laboral

COMPTE: si estàs de vacances no publiquis cert contingut a xarxes socials

L'opinió és lliure, però si perjudiques l'empresa o companys, encara que no sigui amb mala fe, pots trobar-te amb una carta d'acomiadament

Compartir contingut sensible pot ser causa d'acomiadament

Compartir contingut sensible pot ser causa d'acomiadament / freepik

Ha arribat el moment de les vacances i ara toca desconnectar de la feina. Penjar a les xarxes socials què fem durant les vacances sol ser molt comú, però compte amb el que penges; et pot passar factura! Cadascú de nosaltres és lliure de dir i penjar el contingut que cregui més adient a les xarxes, però, saps que depèn que diguis o mostris, pots quedar-te sense feina? I l'acomiadament seria procedent; t'ho expliquem!

Amb l’arribada de l’estiu i de les vacances ens solem relaxar i resulta que està comprovat que també és l’època en què es relaxa el nostre sentit comú, al qual, fins i tot, podem donar-li dies lliures, creient-nos sans i estalvis de tot perill a quilòmetres de distància, a remull i en banyador.

Dir la nostra sobre la feina durant les vacances

La norma general indica que no és possible que ens acomiadin per publicar obertament les nostres opinions a xarxes socials, però si aquestes difamessin l’empresa que ens té contractats o algun company de feina, causant-los un perjudici greu, la cosa canvia. Diverses sentències judicials ja han establert precedents i del xoc entre la llibertat d’expressió del treballador i el dret a l’honor, intimitat i a la mateixa imatge de la nostra empresa en podem sortir malparats.

En un altre ordre de coses, hem de tenir clar que, en moltes ocasions, les xarxes les carrega el diable i certs comentaris fora de to o, fins i tot, ranejant en la il·legalitat, com aquells que fomenten l’odi i el racisme, també podrien acabar en un acomiadament, sobretot quan en els nostres perfils a xarxes socials exposem clarament que treballem en tal o tal lloc, podent al·legar l’ocupador que l’associació amb la seva firma perjudica igualment la seva imatge.

Compte amb els comentaris i contingut que publiques a les xarxes socials

Compte amb els comentaris i contingut que publiques a les xarxes socials / freepik

Finalment, un altre clàssic en què les xarxes socials ens poden generar problemes a la feina és quan estant de baixa laboral ensenyem a través d’aquesta finestra a la nostra intimitat que estem fent activitats incompatibles amb el motiu de la nostra incapacitat per acudir al nostre lloc de treball. Amb això no vol dir que si la baixa té a veure, per exemple, amb una depressió o amb ansietat no puguem anar-nos-en de vacances a qualsevol lloc. No obstant, si el metge ens recomana tranquil·litat i repòs i se’ns veu en un reel coronant el cim d’una muntanya tindrem un problema.