Els habitatges de bancs són immobles que pertanyen a una entitat bancària i que han format part d'un procés d'execució hipotecària. Pot ser el cas d'una casa que ha estat embargada. La compra d'aquestes propietats presenta alguns avantatges que cal tenir en compte a l'hora d'adquirir una nova residència.

Per exemple, el preu d'aquest tipus d'habitatges sol ser més econòmic, a més de tenir possibilitat de complet finançament. Així mateix, el procés de compra pot anar acompanyat de terminis flexibles d'amortització de la hipoteca o l' estalvi dels costos del tràmit de taxació. Les persones interessades en la compra d'aquest tipus d'immobles també evitaran qualsevol tipus de comissió .

Per menys de 50.000 euros

Tal com recull el portal Idealista, les cases de bancs estan ubicades a diferents ciutats de la península, entre les quals hi ha ValènciaBarcelona Àvila , on els preus base oscil·len entre els 119.000 i els 228.000 euros .

En canvi, a localitats com Zurgena (Almeria), el preu de partida per a un dels xalets que componen un complex de 20 habitatges unifamiliars és més econòmic, de només 48.500 euros. Aquests immobles tenen dues plantes, dos dormitorissaló menjador, dos banysjardí i aparcament. A més, a l'anunci també s'especifica que disposa de piscina.

Tot i això, és important destacar que la majoria de les propietats no tenen cap tipus d'equipament i alguns presenten desperfectes puntuals a les habitacions.