Els propietaris o llogaters d’habitatges encaren sovint quan ja acumulen uns anys en la nova llar, la necessitat de donar a la casa un nou aire a partir de reformes, ja sigui estructurals o del seu interior. En aquest sentit, la reforma de l’habitatge és un subsector que a través de les empreses de decoració, pintura, obres i complements nodreix també el mercat immobiliari de companyies i professionals.

Sovint l’inici d’un procés de renovació de la llar comporta una gran despesa, però no sempre és així. A vegades no és necessari gastar molts diners en reformes, tan sols és necessari una mica d’imaginació i fer uns petits canvis pera donar-li un altre aire a la nostra llar que faran que sembli un altre habitatge i que ens comportarà, una mínima inversió i ens estalviarà les molèsties ocasionades per les obres, els sorolls i els enderrocs. Precisament, l’enrenou que comporten determinades operacions de reforma a la llar poden fer que ens tirem enrere.

No deixem que aquests inconvenients siguin un obstacle si realment volem introduir alguna millora a casa nostra. Aquests són alguns dels consells que podem seguir si no volem ressentir la nostra economia i finalment tirar endavant una reforma: Si els mobles de la cuina estan en bon estat, però el seu color s’ha passat de moda o simplement estem cansats de veure’ls, tenim una opció alternativa a canviar-los per altres nous i es tracta de folrar les portes dels armaris amb vinils, siguin mats o de lluentor. Aquests vinils es venen en qualsevol botiga especialitzada. Pots complementar el canvi substituint els tiradors per uns altres de línies més rectes i modernes, així com pintar l’enrajolat, sigui de la paret o del terra amb pintura ceràmica per a així canviar-los de color.

En el bany, a més de canviar també el color de les parets i del terra, pots aprofitar per substituir la banyera per un plat de dutxa, la qual cosa comportarà una obra, però en qualsevol cas no massa elevada, o substituir la mampara si la tens de material plàstic o vidre a l’àcid per una altre translúcid i sense perfil, d’estil més contemporani, alhora que molt més fàcil de netejar. Canvia també les aixetes per altres models més actuals. Les portes interiors pot ser que estiguin en bon estat, però que tinguin algun color que no ens agradi massa. Dóna’ls-hi una capa de laca o atreveix-te amb colors atrevits i alegres i canvia també els poms.

Els elements tèxtils

Renova els tèxtils: cortines, edredons, catifes, cobertors o coixins, així com les fundes del sofà, de les cadires o fins i tot l’entapissat del capçal del llit. Canvia els punts de llum i proporciona més claredat a les estances. Juga amb els miralls i accessoris per a crear ambients. Renova també els mobles foscos per complet: escata’ls i dóna alguna capa de pintura de tonalitats més clares, o aposta pel color per a donar major lluminositat i crear un ambient visualment més ampli i fresc. Seguint aquests consells podem tenir una bona reforma interior de casa nostra sense patir excessius problemes ni haver d’afrontar una gran despesa. Són petites operacions que ens poden aportar un gran canvi i millorar la nostra confortabilitat.