Aquest dimarts, 26 de setembre, tindrà lloc a les 18.00 h, a la sala petita de l ́espai Kursaal de Manresa, el lliurament dels Premis Etalentum Manresa, uns guardons impulsats per l'empresa Etalentum i que reconeixen les empreses del Bages que han contribuït de manera decisiva a impulsar el capital humà dintre les seves estructures. L'acte estarà presidit per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy.

L'empresa Etalentum, líder en selecció de personal que treballa des de la proximitat i el coneixement de les àrees geogràfiques en les quals està present i que té oficines a 36 ciutats d’arreu del país, ha creat aquests premis amb l'objectiu de destacar la tasca que fan moltes empreses i que, en ocasions, no és suficientment reconeguda. Els premis han valorat que les empreses treballin en aspectes com la promoció del talent intern i extern; el nivell de compromís amb els treballadors; la creació d’oportunitats per a la formació i el desenvolupament professional; l'aplicació de polítiques de conciliació, integració, gènere i salut, així com les bones polítiques de comunicació interna i de transparència.

Un comitè d'experts, format per representants de l'Ajuntament de Manresa, la delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, el Rotary Club Manresa-Bages, la UManresa-FUB, l´Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i el Banc Sabadell va preseleccionar 24 empreses com a candidates que han sigut després votades pels ciutadans que viuen o treballen a la comarca. El resultat no es coneixerà fins al mateix dia de l'entrega de premis.

Els Premis Etalentum tenen 3 categories, per la dimensió d'empresa.

Les empreses candidates de més de 100 treballadors són: Ausa, Masats, Tous, Maxion Wheels, Oliva Torras, ARaymond Tecniacero, Avinent, Constructora del Cardoner i UVE Solutions.

Les empreses candidates de 26 a 100 treballadors són: Celler Abadal, Conserves Ferrer, Cots i Claret, Texpol, Som Prevenció, Thor Especialidades, Inoxforma i Foneria Condals.

Les empreses candidates de menys de 25 treballadors són: Serveis integrals 360+, Ignimec, Kouten, Tekniatest Solutions, LC Lasers, Domini Ambiental i Condimentos Sancan.

També hi haurà un premiat d´honor, que és l’únic votat directament per comitè d'experts.