L'institut Lacetània continua apostant per fomentar les vocacions tecnològiques entre els seus alumnes, animant-los a posar-se a prova davant d'altres estudiants de tot el territori català. En aquesta ocasió, el centre ha participat a CodeWars Barcelona 2019, una competició de programació d'àmbit mundial que organitza la multinacional HP. Els alumnes que han representat l'institut Lacetània han estat Pol Romero, Sergio Ligero i Moisès Álvarez, del cicle formatiu de grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes, que han estat acompanyats pel professor Lluís Santacreu.

La competició, que es va celebrar a la seu d'HP a Sant Cugat del Vallès, va reunir més de 300 estudiants de 14 a 18 anys procedents de més de 75 escoles de tot Catalunya, així com els equips guanyadors de les edicions d'aquest mateix torneig que es van fer a Madrid i a León. L'objectiu d'aquesta competició és animar els joves estudiants a endinsar-se al món de la ciència i la tecnologia i despertar el seu interès per les denominades carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), especialment aquelles relacionades amb la informàtica i les telecomunicacions.

Durant tres hores, els alumnes van competir per demostrar els seus coneixements de llenguatges de programació i resolent problemes matemàtics. Aprofitant la jornada, els alumnes van fer un tour per les instal·lacions d'HP. La participació de l'equip del Lacetània va ser molt positiva, tot i que van haver de superar algun problema tècnic amb la plataforma. Alumnes i professor van fer un paper molt digne i van poder gaudir d'un ambient i una organització magnífics.