18 de març de 2019
18.03.2019

El Peguera's Night fa de la presentació de treballs de l'alumnat del centre una festa

Des de fa tres anys els projectes de recerca que els estudiants de l'institut treballen en grup es presenten en un acte obert

18.03.2019 | 11:42
Una de les actuacions durant el Peguera's Night

L'institut Lluís de Peguera de Manresa es va convertir divendres passat a la nit en una autèntica festa. Des de fa tres anys, la presentació dels projectes que els alumnes treballen en grup des de principi de curs es presenta en format obert perquè tothom pugui conèixer els resultats del treball per projectes.

A l'entorn de la presentació, l'institut es converteix en un espai obert on es poden veure exposicions creades expressament per a l'ocasió, mostres dels treballs realitzats i activitats lúdico-culturals. L'entrada a l'institut es va convertir en un espai visiblement il·luminat amb actuacions, batucades i comitè de benvinguda als centenars de persones assistents que es van anar repartint pels diferents espais de l'equipament. Totes les plantes, passadissos i espais exteriors del centre oferien activitats.

I, per sobre de tot, les presentacions de l'alumnat, que va ser l'eix vertebrador de la festa. Unes presentacions que anaven precedides d'un vídeo per conèixer amb detall la metodologia de projectes en la que els alumnes d'ESO i Batxellerat han estat treballant.

Acte consolidat

La d'enguany ha estat la tercera edició del Peguera's Night, un acte que s'ha consolidat. La pròpia organització de l'acte implica a tota la comunitat educativa: professorat, famílies i alumnat, a més d'aquells ciutadans que hi mostrin interès.

Aquest format de presentació pública dels treballs de projecte de l'alumnat ha permès disposar d'alguna experiència que ha traspassat els murs de l'institut. L'obra de teatre "Dolça Illa", que va servir per recaptar fons per al Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central, va sorgir de la presentació del treball de la jove Mel·lina Illa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
activitats amb nens

Plans per fer en família

Passa un cap de setmana o unes vacances en família perfectes!