La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha iniciat una campanya de micromecenatge per finançar una app que ensenya a llegir a nens amb síndrome de Down i autisme. Porta per nom 'Jo també llegeixo' i es dirigeix a nens a partir de quatre anys. L'app, que ja està creada, necessita 17.000 euros perquè sigui possible completar les seves prestacions. La universitat, coincidint amb el Dia Mundial de la síndrome de Down el 21 de març, ha creat un canal a Verkami per aconseguir el finançament. La impulsora de l'aplicació és Gemma Fàbregas, màster en Aplicacions Multimèdia per la UOC. Es poden fer aportacions econòmiques fins al 31 d'abril.

L'aplicació crea un entorn educatiu lúdic a partir de la combinació d'imatge, text i àudio per afavorir el desenvolupament del llenguatge dels més petits mitjançant la memòria visual. Es basa en el mètode de lectura global, una metodologia ja validada per experts en educació especial i que potencia al màxim les capacitats d'aprenentatge. Aquest projecte vol ajudar les mares i els pares a proporcionar als seus fills una educació especial.

Es pot configurar en dos idiomes, català o espanyol, i disposa de la personalització d'imatges i paraules, de manera que el nen o la nena les pugui relacionar amb el seu entorn més pròxim. A més, al llarg del procés apareix un personatge animat que motiva a fer les activitats i les premia amb recompenses.