Alumnes de 6è de primària del col·legi Oms i de Prat de Manresa han participat al Congrés de Petits Científics i Científiques que s'ha celebrat recentment a Tortosa, al Baix Ebre. Els estudiants manresans hi van presentar un estudi científic sobre la conductivitat de diferents aigües. Tots els treballs havien d'estar relacionats amb el tema de l'aigua.

Uns 200 alumnes de diferents escoles d'arreu de Catalunya van participar al congrés, que es va dur a terme al campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Cadascuna va presentar els projectes sobre els quals ha treballat.

L'objectiu del congrés és donar a conèixer la ciència als alumnes d'una manera competencial i trencar estereotips de gènere envers la pràctica científica, sense que ningú se senti exclòs.

El Congrés de Petits Científics i Científiques és una iniciativa del Grup d'Atenció a les Altes Capacitats (GAC) de la Universitat de Barcelona. Per primera vegada s'ha celebrat a les Terres de l'Ebre. Hi van haver tallers i activitats complementàries al congrés.

També recentment el col·legi Oms i de Prat va participar en un projecte per generar energia a través d'unes pilotes mentre es juga amb elles. El treball es va dur a terme amb la col·laboració de l'Institut de Ciències Fotòniques. Alumnes del centre van explicar la seva experiència a la fira SIMO Educación Madrid.